12 Kasım 2012 Pazartesi

"Biratî" | Fatih Karagümrük 0 - 0 Belediye Vanspor

Karagümrük'ün iç sahadaki kan kaybı sürerken, Vanspor'un da ileri hattının etkisizliği nedeniyle adeta iki puanı kendi elleriyle buharlaştırdığı maç oldu.

Doğu takımlarına karşı gereğinden fazla hoşgörü gösteren Karagümrük taraftarı bu maçta da Vanspor'u kardeşçe karşıladı. Neticede dostane bir havada geçen maçta takımlar puanları ve pozisyonları kardeş payı yaparak sahadan buruk ayrıldı...

Karagümrük, kalede Ahmet Ölçen; defansta Arif Güner - Anıl Sarak - Doğan Can Otman - Cihat Kaptan; ön liberoda İbrahim Yay ile ve orta dörtlüde Yemen Taş - Ömercan Öndaş - Selahattin Enür - Halil Uysal ve ileri hatta Çağlar Yıldızer ile diziliydi.

Deplasman ekibi ise kalede Muammer Yıldırım, defansta İhsan Mert - Baran Basut - Resul Timurlenk - Berkay Onarıcı ile, orta sahada Emrah Tacir - Maksut Taşkıran - Seyfettin Ural - Ali Kurt dörlüsü ve ileri hatta Aziz Kızılgün - Cengiz Çoban ikilisi ile mücadele etti.

Karagümrük'te sağ kanat çok aktif çalıştı; hatta İstanbul takımının tek aktifliği sağ kanadı diyebiliriz. Cihat Kaptan ve Halil Uysal'ın uyumlu oyunları hem açık vermemelerine hem de etkili ataklar geliştirmelerine neden oluyordu. Vanspor'un bu bölgede çok aktif olamaması Cihat'ın maçta harikalar yaratmasına neden oldu. Halil Uysal ve Yemen Taş'ın aşırı teknik oyunları ise her an skoru değiştirebilecek güçleri olduğuna dalaletti lakin beklenen olmadı.

Vanspor'da ise forvet hattı diye bir şey neredeyse yok. Aziz'in en ileri uçta olması ve üstelik etkisiz olması kırmızı siyahlı ekibin nice puanlarını daha gasp edecektir. Sağ bek İhsan Mert'in daha önceki maçlarda ileride oynaması, bu maçta Emrah Şahinçiftçi'nin sakatlığı nedeniyle beke kayması; planları aksatmış olacaktır. Lakin İhsan Mert, belki de sahanın en yaşlı ismiydi ancak en etkili oynayan oyunculardan birisi de o oldu. Kendisi ileri çıktığında yerini dolduracak birilerinin olmaması onun oyununu olumsuz etkiledi... Vanspor'un 95'lik yıldızı Maksut Taşkıran ise ilk yarıda dökülse de ikinci devre teknik oynamaya başladı. Tekniği iyi oyuncular için köreltici bir mezarlık görevi gören Üçüncü Lig'in esas sorununu yaş kontenjanıyla makyajlamaya çalışanları Maksut'u izlemeye davet ediyorum.

İki takımın kalecileri de ellerinden gelen en iyi oyunu çıkardılar. Vanspor'un kalecisi Muammer Yıldırım, esas yerinin 3. Lig olmadığını yaptığı net kurtarışlar ve pozisyon hakimiyetiyle ispatladı. Daha ne yapması gerekiyor bu çocuğun? Karagümrük file bekçisi Ahmet Ölçen ise defansla diyalog konusunda gayet başarılıydı. Vanspor defansı ise Muammer'le zaman zaman uyumsuzluk sergilese de iki kez çizgiden top çevirerek gününde olduklarını gösterdiler.

İkinci devrede, bilhassa 60. dakikadan sonra iki takım da gereğinden fazla açık oynayınca ağır olan zeminin imkan verdiği ölçüde bol atak izlettiler. Ancak bu ataklar ya forvet hatlarının kötü oyunu yüzünden ya da kalecilerin aşırı konsantrasyonunda eridi gitti. Vanspor, fiziksel olarak Karagümrük'ten çok daha zayıf bir takım olmasına rağmen bire bir mücadelelerde ayakta kalmayı başardığı için üç puanı ıskalayan taraf olmuştur net bir şekilde...

Üçüncü Lig'i neden seviyorum sorusunun cevabını çok net bir şekilde gördüm bu maçta: Karagümrük taraftarı hakemin bir kararını beğenmediği için hakeme dolu su şişesi attı. Şişe kısa düştü, hakem de görmedi. Bu esnada orada olan Resul Timurlenk suyu alıp içti ve şişeyi kenara fırlattı. Üst liglerde olsa, futbolcunun derdi futbol oynamamak olsa şov yapa yapa şişeyi gözlemciye götürürdü.

Hakem demişken, müsabakanın hakemi Emre Düz başarılı ancak heyecanlı bir hakem. Sarı kart gösterdikten sonra karta oyuncuyu yazmayı unutup futbolculara soracak kadar heyecanlı hem de. Birkaç pozisyonda da topu kendisi kesti; yan hakemler ise fiyaskoydu. Kaldırdıkları beş ofsayt bayrağının dördü yanlıştı. Vanspor'un hakkını yediler diyebiliriz...


 













4 yorum:

  1. Alper bey baran basut ve berkay onarıcı defans mı oynadılar...emin misiniz? cengiz çoban forvet mi? benim bildiğim diziliş şu şekildeydi...muammer - ihsan, resul, cengiz-seyfettin, ali, maksut, emrah tacir, aziz-berkay,baran...yanlış mıyım? yanlışsam düzeltiniz beni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz, dalgınlığıma denk gelmiş.

      Sil
    2. alper bey birşeyi merak ediyorum...geçen sezon aziz kızılgünün afyondaki maça damga vurduğunu biliyoruz hepimiz... onunla konuşma fırsatınız oldu mu? o pozisyonu sordunuz mu?

      Sil
    3. Hayır konuşmadım. Ama takımdaki arkadaşlarından özür dilediğini ve pozisyonu "görmediğini" iddia ettiğini öğrendim.

      Sil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...