2 Eylül 2012 Pazar

Üçüncü Haftayı Test'eyledik | cumhuriyetspor


Süper Lig’in üçüncü haftası sona erdi.

Ligin yeni takımı Akhisar Belediyespor, Sertan Vardar’ın önce kendi kalesine sonra da rakip kaleye attığı gollerle bu hafta da kaybetmezken; Elazığ hala galibiyetle tanışamadı. Bir diğer “yeni” Kasımpaşa 10 kişi kaldığı maçta yeni transferi Kalu Uche’nin hat trickiyle güldü… İlk iki haftayı puansız kapatan Eskişehirspor, Mersin’i 3-1′le geçerken; Gençlerbirliği ve Orduspor 1-1′le puanları paylaştı.

Antalya ilk yarıda attığı tek golle İBB’yi yenerken; Fenerbahçe Sivas’ta galibiyeti unuttu. Beşiktaş, çoğunluğun favori olarak görmediği bir süreci en az hasarla atlatıp Karabük engelini de 3 golle geçti… İkinci bir Sertan Vardar vakası da TT Arena’da yaşandı ve Galatasaray, eski futbolcusu Musa Çağıran’ın kritik andaki golüyle öne geçtiği maçı 3-2 kazanarak Bursa’ya geçit vermezken haftanın son maçında Trabzonspor Gaziantep deplasmanında panenka penaltısından yediği golle 1-0 yenildi.

Gelin bu haftaki gelişmeleri geçtiğimiz sezonlarla harmanlayarak bir test yapalım. Bakalım ligimizin üçüncü haftasını ve geçtiğimiz sezonları kapsayan sorularda neler yapabileceksiniz?

1) 2012-2013 sezonunun ilk hat tricki, Kalu Uche’den geldi. Bu sezon üçüncü haftada gelen bu başarı, geçtiğimiz sezon 17. haftaya tekabül etmişti. Geride bıraktığımız sezonun ilk hattrickini kim yapmıştı?

a) Ariza Makukula
b) Burak Yılmaz
c) Milan Baros
d) Mehmet Yıldız

2) Sanica Boru Elazığspor’un hırçın futbolcusu Sedat Bayrak, bu hafta oynadığı maçta gördüğü kırmızı kartla oynadığı iki maçta da kırmızı kart görme başarısını gösterdi. İlk hafta maçında da kırmızı kart görmüştü… Peki, geçtiğimiz sezon en çok kırmızı kartı hangi takım gördü?

a) Sivasspor
b) Galatasaray
c) Manisaspor
d) Trabzonspor

3) Beşiktaş bu hafta Skibbe’nin çalıştırdığı Karabükspor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Alman teknik direktörün şimdiye kadar çalıştırdığı hangi takım Beşiktaş’a yenilmedi?

a) Bayer Leverkusen
b) Eskişehirspor
c) Borussia Dortmund
d) Galatasaray

4) Umut Bulut, bu haftaki Bursaspor müsabakasında da gol attı. Galatasaray’da kiralık oynayan Umut Bulut Türkiye’deki son sezonunda kaç gol atmıştı?

a) 12
b) 18
c) 16
d) 10

5) Fenerbahçe, zorlu Sivas deplasmanında gol bulamayarak; iki puanı orada bırakıp İstanbul’a döndü. Süper Final dahil olmaksızın, sarı lacivertliler ligde en son hangi rakibe karşı gol atamamıştı?

a) Beşiktaş
b) Samsunspor
c) Kayserispor
d) Antalyaspor

6) Akhisar Belediyespor, Sertan Vardar’ın kendi kalesine attığı golle yenik duruma düşse de; uzatma dakikalarında gene aynı ismin bulduğu penaltı golüyle Kayserispor deplasmanında bir puanı aldı. Şimdiye kadar attıkları iki golü de uzatma dakikalarında atarak dikkat çeken Ege ekibi üç haftada beş puanı hanelerine yazdırdı. Peki, sizce geçtiğimiz sezon 90-93 dakikaları arasında toplam kaç gol atılmıştır?

a) 16
b) 5
c) 21
d) 18

7) Hakem Süleyman Abay bu hafta Gaziantep – Trabzonspor karşılaşmasını yönetti. Gaziantep penaltıdan bulduğu golle 1-0 galip gelerek üç puanı cebe koydu, malumunuz. Bu hafta öncesinde Abay, Trabzonspor’un 9 karşılaşmasını yönetmiş; bu karşılaşmalarda Karadeniz ekibi iki galibiyet, dört beraberlik alabilmişti. Gaziantep’in ise 15 maçında düdük çalmışlığı olan Abay, kaç galibiyette sahadaydı sizce?

a) Altı
b) Üç
c) Sekiz
d) On

Cevap Anahtarı

1-b / 2-a / 3-c / 4-c / 5-d / 6-a / 7-a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...