21 Eylül 2012 Cuma

Süper Amatör'den Süper Lig'e: Dersimspor


Dersimspor'un hikayesi biraz garip aslında, her açıdan.

İsim tescili aşamasında medyanın yarattığı suni gündeme inat, 15 yıl önce amatöre düşen Tuncelispor'u yeniden yaşatma adına Dersimspor adını alarak liglere giriş yapan mavi beyazlılar 2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de uzun süre namağlup lider götürdükleri gruplarında ikinci oldular ve il kontenjanı nedeniyle play out oynadılar. Baraj maçında Tunceli Üniversitesi'ni 5-0 yenerek BAL'da kalmaya hak kazandılar.

Geçtiğimiz sezonu ise üçüncü bitirip, gene play out'a kaldılar. 22 maçta sadece 4 kez kaybeden takım; play out maçında Ovacık Ulaşspor'a karşı, 53. dakikada kalecisi kırmızı kart gördüğü için 1-0 kaybederek Süper Amatör'e düştü!

Ancak bu hikaye burada bitmedi...

Dersimspor, federasyona başvurarak Ovacık Ulaşspor'un müsabaka listesinde adı olan bir oyuncu yerine başka bir kulübün lisanslı futbolcusunu oynattığına ilişkin belgelerini sundu. Maç tarihinden tam bir ay sonra federasyon kararını vererek Dersim'i haklı buldu ve maçı 3-0 hükmen tescil etti.

Ovacık Ulaşspor başkanının bu karar sonrası aynı iddiayı Dersim için de ortaya sunması ise cılız kaldı ve sonuca etki etmedi...

25 Nisan 2012'de SAL'a düşen, 25 mayısta tekrar BAL'a yükselen mavi beyazlılar kupada ilk turda Erzincan'ı penaltılarla 4-3 yenerek ikinci tura yükseldi ve ikinci turda da Gençlerbirliği ile eşleşti! Tabii ki, Beşiktaş'ın Dersimspor ile maç yapmasını istemeyen ve ayarlanan dostluk maçını masa başında iptal eden zümreler bu eşleşmeye ne yorum yapacaktır bilinmez lakin her açıdan ilginç bir eşleşme olduğu aşikar!

2 yorum:

  1. Yazıyı kaynak göstererek macanilari.com'a ekledim. Bilginiz olsun...

    http://www.macanilari.com/getir.php?fid=201220138101&aid=118044

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...