15 Eylül 2012 Cumartesi

Kocaelispor - Altınordu {maç öncesi}


İlklerin maçı.

Kocaelispor'un Üçüncü Lig'deki ilk iç saha müsabakası, Altınordu'nun ise (uzun bir aradan sonra) Üçüncü Lig'deki ilk deplasmanı.

Kocaeli'nin durumu malum. Bir dokun bin ah işit. Altınordu ise tam tersi: Geçtiğimiz sezon yönetimsel sahipsizliklerle küme düşülmüşken Buca Futbol Akademisi'nin mucidi ve İzmir'in en kalifiye alt yapı oyuncularını yetiştiren Mehmet Seyit Özkan'ın takımı satın almasıyla yükselişe geçmesi öngörülen bir kulüp oldu.

Geçtiğimiz hafta Üçüncü Lig'in bir diğer takımı Emrespor'a, deplasmanda, gol atamadıysa da gol yememeyi de başardı Körfez. Dahası, birkaç topun çizgiden çevrildiğini söylüyorlar. Doğruysa, Kocaeli defansı lige güzel başladı demektir.

Altınordu ise kendi sahasında ligin yeni ekiplerinden Çorum Belediyespor'u ilk yarıda ve ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etti. İlk hafta maçları hiçbir şeyin göstergesi sayılmaz elbette ancak iki takımın da defansa büyük önem verdiği izlenimine kapıldım. Kocaelispor, eksiye düşürülmüş puanını düzeltmek ve alt sıralardan olabildiğince uzakta seyreylemek için alçaktan uçacaktır. Altınordu ise tam tersi, hedefleri şampiyonluk veya play off olduğundan (?) bence gereğinden fazla açık oynayabilirler. Kocaelispor'un hücum hattında Doğan Karakuş yalnız kalmazsa bu maçı yeşil siyahlılar rahatlıkla alabilir.

Bu maçtan birkaç gün sonra Türkiye Kupası'nda Altınordu Menemen Belediyespor'la, Kocaelispor ise Beyköy Belediyespor'la oynayacak. Altınordu'nun rakibi daha zorlu olacağından bence birkaç as futbolcuyu riske atmama adına ilginç bir kadroyla da sahaya çıkabilir. Belli de olmaz gerçi bu işler.

Maçın hakemi Sertan Bakan, İstanbul Bölgesi'nden. Geçtiğimiz sezon Üçüncü Lig'de kritik küme düşme hattı maçlarında görev almış. İkinci Lig'de de Kocaelispor'un Diyarbakır'a 3-1 yenildiği maç da dahil birkaç zorlu maçta görev aldığı olmuş...

Spor Toto 3. Lig 3. Grup
İkinci Hafta Müsabakası
İzmit İsmetpaşa Stadyumu
16.00 | 16.09.2012

5 yorum:

  1. gerçekten ilginç bir maç olacak

    YanıtlaSil
  2. Altınordu 26 numaralı antrenman t-shirt'üm durur hala evimde :D amatörden 3. lige çıktıkları 2003 senesinde kontenjandan kadroya girmişliğim çok oldu tıfıl halimle... Şimdi de Kocaeli'de oturuyorum ki İzmir'deyken de Nuri Çolak, Engin, Topraktepe, Dobrovski, Hasan Yiğit, Osman, Ahmet Şahin, Timko, Ayman, Lazarov, Alexandrov, Cihan Haspolatlı ve daha sayamadığım bomba isimlerden oluşan kadrosuyla desteklediğim bir takımdı KocaeliSpor... Hikmet Karaman'ın önderliğinde Arsenal'e 4 attıkları maçtan sonra hedef Şampiyonlar Ligi denip de ligi Rize'nin 5-6 puan üstünde bitirip küme düşmekten kurtulması da ayrı bi sempati kaynağıdır...

    YanıtlaSil
  3. geçen sene bpaşada oynayan stoper sinan osmanoğlu bakalım oynayacakmı?

    YanıtlaSil
  4. Sinan'ı beğeniyordum ben, aslında İkinci Lig'de iyi bir kadro alternatifi olurdu, niye bırakmışlar ki?

    YanıtlaSil
  5. sinan bence para ve izmir için altınordu ile anlaştı..3.ligte harcanıyor rahatlıkla ptt 1.ligte oyanacak kapasiteye sahip

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...