2 Temmuz 2012 Pazartesi

Neca Geri Döndü!


Ankaraspor dönemlerinde izlemekten en çok keyif aldığım yabancılardan birisi olan Neca Türkiye'ye eski takımı Konyaspor'la anlaşarak geri döndü. Sahi, Ankaraspor (yönetim bazında yerin dibine sokulmaya layık olsa da) bize hep güzel yabancılar izletti: Senecky, Jevric, Petrous, Wederson, Tita, Jaba, De Nigris (rahmetlinin hayranlarındandım), Neca... 

Hele Neca, Türkiye'deki son sezonunda (Ankaraspor'un küme düşürülmeden önceki) Hacettepe ve Gençlerbirliği derbilerinde attığı gollerle Ankara futboluna damga vurmuştu. O sezon 6 gol atıp bir nebze plakayı yazmıştı.

Bir sonraki sezonki durumlar malum, ancak Ankaraspor ligden men edildiği halde Türkiye Kupası'nda yarışma hakkını baki tutuyordu ve Tokatspor ile karşılaşıyordu. İlk dakikasında öne geçtiği maçta 3-1 geri düşse de 80. dakikada maçtaki tek yabancı Neca son sözü söylüyor (zira o dönemde tüm oyuncular Ankaragücü'ne hülle edilmişti) ve skoru belirliyordu. 3-2 yenilen (bilerek mi yenik düşürüldü, muamma) mavi beyazlıların resmi manada son maçı da bu oluyordu.

Hatırladığım kadarıyla o maçtaki iki golü de Neca atmıştı ama TFF'nin sitesinde ilk gol Uğur Oğan'a yazılmış. Koca (!) TFF hata yapacak değil ya... Neyse.

Velhasıl-ı kelam, güzel gollerin adamı; orta saha dinamosu Neca geri döndü. Konyaspor transfer yasaklı sezonunda o kısır futboluyla play off'a kalabildiyse bu sezon sırf bu transferin hatrına bir daha kalmalı. Ve final golünü, final gollerinin adamı Neca atmalı.

1 yorum:

  1. Neca kariyerinin tartışmasız en güzel golünü attı Tokat Spor'a ama asıl önemlisi bu adam 2 defa da Portekiz Milli takımı formasını giydi ki mevkisindeki adamları düşünürsek boş adam olmadığını anlayabiliriz. Bir de hatırladığım fifa 99 gençler şampiyonasında tekniğiyle göz doldurmuştu, Rui Costa'nın veliahtı deniyordu kendisine. Simao Sabrosa da o genç takımda oynuyordu yamulmuyorsam...

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...