18 Temmuz 2012 Çarşamba

Şikeye Zaman Aşımı!



4 Ekim 2005...


"36'ıncı madde, "Bir futbol müsabakasının neticesinden faydalanması mümkün olan kuruluş ve kişilerden maddi menfaat suretiyle müsabakaya katılan, bu suretle müsabakaya katılanlara maddi menfaat vaadinde bulunan veya temin veya ita eden kişi veya kuruluşlar, 6 aydan 2 yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılır. Sorumluluğu bulunan kişi veya kuruluşlara ayrıca para cezası verilir" diyor. Yani bu "sözde" sporcular aslında işe şike karıştırmaktan yargılandılar. Ancak alınan ceza toplum nezdinde hafif kaldı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Ogün Temizkanoğlu (Akçaabat Sebatspor), Bayram Toysal (Kayserispor) ve Metin Aktaş'a (Kayserispor) 12'şer, olayı itiraf eden Alişen Kandil'e ise (Kocaelispor) 8 ay spordan men cezası verdi. PFDK, Gökdeniz'e 60 bin YTL, Ogün, Bayram ve Metin Aktaş'a 15'er bin YTL, Alişen'e de 10 bin YTL para cezası kesti. Bu iş de böylece bitti. Ben çıkayım kerevetine, onlar ersin muradına..." (@ bianet)

17 Temmuz 2012

O günlerde ceza alan Ogün Temizkanoğlu, bu hafta yapılan açıklamaya göre Kadın Milli Takımımızın başına getirildi.

Yardımcısı da Alişen Kandil olsun bari!

2 yorum:

  1. 29 Eylül 2005 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2004-2005 sezonundaki Akçaabat Sebatspor-Kayserispor maçında yaşanan yasa dışı bahis skandalına adı karışan futbolcuya 12 ay spordan men cezası verdi. Futbolcunun itirazı üzerine yapılan duruşmalı toplantı sonucu Tahkim Kurulu, 2 Aralık 2005 tarihinde cezayı suça iştiraki sabit olmadığından kaldırdı.

    Bence bu bağlamda ele almalıyız ki, çok hassas bir durum. Şikeyi ortaya çıkardığı için kulüp bulamayan oyuncular olduğu gibi, şike yaptı denilip de sadece teklif aldığı saptanan oyuncular da var. Hatırladığım kadarıyla, A. Sebat kulübüne durumu bildiren üç futbolcudan biri Ogün. O yüzden de geleceğini karartmamak gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her seferinde yazıları gölgede bırakabilecek yorumlar attığın için sana saygım artıyor.

      Sil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...