21 Temmuz 2012 Cumartesi

Şike Savcılarına Açık Çağrı

Sayın şike savcısı, (artık hangisine veya hangilerine denk gelirse)

Bir yıl boyunca Türkiye futbol gündemini Fenerbahçe, Trabzon ve Giresunspor odaklı bir soruşturmaya maruz bıraktınız. Gece gündüz, yatıp kalkıp tutuklu yargılanan başkanlar ve tutuksuz yargılanan futbolcuları tartıştık. İyi, güzel. Ne oldu? Ne değişti? Türkiye’den şikeyi temizleyebildiniz mi sayın savcı(lar)?

Temizleyemediniz.

Üstelik, temizlenmesi yolunda radikal adımlar atılmasına da vesile olamadınız, ne acı! Ancak ben, naciz bir kalemşor olarak Alper Kaya, sizlere açık çağrıda bulunuyorum! Gelin, elinizi bu ülkenin dördüncü kademe ligine atın. Bugüne kadar kimsenin çomak sokamadığı o arı kovanına gerekirse çıplak dalın! Merak etmeyin, düşündüğünüzden daha çok destekçiniz olacaktır; korkmayın! Metin olun! Cesur olun…

Ben size açık adres de gösteririm gerekirse.

Mesela, öyle on-yirmi yıl önceye dalmaya gerek yok! Dört ay önceye gidelim mi sayın savcı(ları)m?

Karsspor Üçüncü Lig’den nasıl düştü acaba? Ben size birkaç maçın dökümünü, benim ağzımdan ileteyim. Gerisi size kalmış?

Son iki haftaya girerken İkinci Grup’ta küme düşecek son iki takıma dört aday vardı:

Küçükçekmece (37 puan), Kars (36 puan), Oyan Renault ve Arsin (35′er puan)

Peki ne oldu?

Son hafta Kars, Küçükçekmece’yi 3-0 yendi ve ikisi birden küme düştü! Nasıl oldu acaba?

Sondan ikinci hafta.

Arsin, başkentte; o zamana değin 35 haftada sadece dokuz maç kaybetmiş, grubun ikincisi ve en kaliteli kadroya sahip takımı olan Keçiörengücü’ne konuk. Ne oldu? Keçiörengücü 44. dakikada öne geçti; ikinci yarı 72. ve 74. dakikalarda attığı gollerle Arsin üç puanı koydu cebe. Keçiörengücü, Melih Gökçek’e göbek bağıyla bağlı bir kulüptür sayın savcı(lar). Gökçek ailesinin futbolun başına sardığı Ankaraspor derdi de malumunuz… Futbolen sabıkalı bir güruhun incelenmeye değer performansına ekleyebilir miyiz sizce de bu maçı? (Bilindiği üzere, Ankaraspor’un Bursaspor ile yaptığı ve 3-0 yenildiği maç tescillenmiştir, şikelidir)

Asıl komedi Nazilli’de. Evinde maç kaybetmemesiyle Avrupa arenasında da rekora koşan lider Nazilli Belediyespor, Oyak Renault’a 3-1 kaybediyor! Tüm grup şokta… Peki “şeytan bunun neresinde”? Maçın hakemi Öner Fırat, daha bir hafta önce Belediye Bingölspor’un Karsspor’u 2-0 yendiği maçı yönetmiş! Yani, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde başka hakem bulunamamış gibi küme düşme hattında kapışan takımlara ters hakemler atanıyor… Yetmiyor.

İstanbul’da Küçükçekmece, Sivas Dört Eylül’ü ağırlıyor. Sivas ne düşmeye, ne çıkmaya oynuyor. Maçı izliyorum, sağımda şikeden tutuklanan Tepecikspor başkanı, solumda Ünyespor’un eski antrenörü. Tepecik başkanı sürekli gülüyor. Soruyorum, “Başkanım, hayırdır?”

Ne cevap verse beğenirsiniz?

“Çekmece iyi ‘çalıştı’ bu maç için, kalacaklar sanırım kümede…”

Garip geliyor tabii. Ama maçta öyle şeyler oluyor ki, inanılmaz! Sivas ekibinin iki stoperi, ellerindeki tüm topları rakibe veriyorlar ancak İstanbul ekibinin forvetleri gününde değil! Öyle raddeye geliyor ki, 60. dakikada belediye takımı net pozisyonda kendi kalesine gol atıyor! Tribünde herkes kahkahalara boğuluyor…

Ne acı… O maçı Küçükçekmece 2-1 kazanıyor, akıllarda ise Sivas Dört Eylül’ün sahada oynayan tek futbolcusu Levent Kale’nin boğazına bir taç pozisyonunda sarılan Küçükçekmece teknik direktörü kalıyor!

Kars o hafta Yalıspor’la 0-0 berabere kalıyor; hakem atamasında standarda bakın; o kadar iyi bir hakem atanmış ki Yalıspor-Karsspor maçına, aynı isim bir sonraki hafta İkinci Lig’de küme düşme hattını ilgilendiren Eyüpspor-Beypazarı Şekerspor maçına atanıyor! Geçiyoruz…

Son hafta.

Küçükçekmece, Kars’a 3-0 yeniliyor.

Oyak Renault, Maltepe’yi 3-1 yeniyor. Bir adet bozulmuyor ve maçın hakemi olarak atanan Hüseyin Altıntaş, Kars’ın küme düşmeyi aylar önce garantileyen Kepez Belediyespor’a 3-2 yenildiği maçın hakemi oluyor. MHK, Bursa ekibi Oyak Renault’a çalışıyor!

Geçiyoruz.

Arsin, Orhangazi’yi 4-1 mağlup ediyor. İroniye bakın, Orhangazi’nin hocası, Ersun Yanal’la karşılıklı şike suçlamalarında bulundukları Cafer Aydın!

Ve olmayacak olan şey oluyor, Karsspor ve Küçükçekmece; 40′ar puanla 41′er puan toplayan Arsin ve Oyak Renault’un gerisinde kalıp küme düşüyorlar.

Şunu pek tabii savunabiliriz; “Efendim, Kars da Yalı’yı yenseymiş!”

Tabii ki, keşke yenseymiş. Lakin, Yalıspor onurlu davranmış olacak ki; play off kovaladığı (ve neticede play off’a kaldığı) bir sürece leke düşürmek istememiş olabilir…

Bu kadar açık mektup yazmışken, ironinin de dibine vuralım izninizle!

Karsspor, bundan iki sene önce İkinci Lig’den küme düştü. Son maçta, kazansaydı kümede kalacaktı. Keza, rakibi Pursaklarspor (şimdiki adıyla Kızılcahamamspor) da kümede kalmak için mutlak puana ihtiyaç duyuyordu. Maç 1-1 bitti, Karsspor düştü. Futbol normlarında olası bir hadiseydi elbette.

Ancak işin rengi pek böyle değil.

Geçtiğimiz aylarda Kızılcahamamspor eski başkanı Zeynep Bekçe’yle bir röportaj yaptım. Röportajdaki ifadesini noktasına dokunmadan iletiyorum:

Bir Karsspor davası var sanırım…
Evet evet… Karsspor’la maçımız vardı; eğer maçtan puan alırsak biz kümede kalacaktık, puan alamazsak Karsspor kümede kalacaktı, haliyle düşen biz olacaktık. Maçtan önce takım kaptanımız Bekir’e bir telefon gelmiş… 300 Bin Lira teklif etmişler, “Al arkadaşlarına dağıt” demişler. Futbolcularımız da çok karakterliymiş gerçekten hemen bize haber verdiler. Biz de emniyete şikayette bulunduk, telefonlar dinlendi. Ve olay kanıtlandı. Ama o dönemde şike yasası olmadığı için emniyette birkaç gün misafir edip, serbest bıraktılar. (Gülüyor) Hatta o dönemde çoğu spor sayfasında da çıkmıştı bu olaylar…

Evet sayın savcı(lar)! Benim diyeceklerim bu kadar… Ha, bu naciz “futbol dilencisi”nin, her hafta farklı statlarda Üçüncü Lig maçı izleyen aciz kalemşoru dikkate almazsanız, iki seçeneğiniz kalıyor.

Ya, arayın, iddaa kurumunun maçları belirleyen birimini. Ve sorun; geçtiğimiz sezonun son ayında neden tek bir Üçüncü Lig maçını bile listelerine almamışlar? (Bir duyumları mı varmış ki?)

Ya da, bekleyin.

29 Temmuz 2012, pazar günü; saat 13.00′da yüzlerce Karssporlu Taksim’den TFF binasına yürüyüş yapacak. Bir bakın, onlar ne diyecek?


cumhuriyetspor / 20 Temmuz 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...