24 Aralık 2012 Pazartesi

Veda Maçı | Tepecikspor 1 - 0 Hatayspor

Tepecikspor yeni devrede yeni yapılan stadına geçeceğinden Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'na veda maçıydı... 2012'ye veda maçıydı... Hatay'ın namağlup ünvanına da veda maçı oldu.

Başlamadan önce, ölüm kalım meselesi olmadıkça Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'na gitmemek gerektiğini belirtmek istiyorum. Silivrispor'un stadı da uzak ama Esenyurt bir başka uzak! Bir daha yolumuz düşmez umarım...

Tepecikspor kalede Ramazan Aydın, defansta Feyyaz Alış - Erol Yükseker - Ali Görkem Aydın - Türker Toptaş, orta sahada Günay Şakar - Yasin Şahan - Recep Onur Çelik - Kemal Özyurt ve forvette de Ali Cemal Boztepe ile Aytek Öktem ikilisinden yer alan 4-4-2 dizilişli kadrosuyla sahadaydı.

Hatayspor ise kalede Ali Türkan, defansta Engin Yeşilli - Selçuk Baştürk - Erhan Çatalçam - Serkan Koç, orta sahada Soner Ergençay - Hasan Küççük - Enis Gül - Güney Atılgan ve forvette Ömer Bozan - Mehmet Fuat Gölbaşı ile yer aldı sahada. 4-4-2 dizilişiydi onların da tercihi.

İlk yarıya ağırlığını koyabilen taraf Hatayspor'du. Bunda rakibin sık sık ofsayta düşmesi ve on kişi kalmış oluşu da büyük pay sahibiydi ancak Ömer Bozan ve Soner Ergençay'ın güzel futbolu birazcık cesaretle birleşseydi ilk devrede iki gol bulmaları işten bile değildi.

İkinci yarı Tepecik ağırlık koymadıysa da, Hatay'ın sahadaki üstünlüğünü yok etti diyebiliriz. İki ekip birbirine çok denk bir oyun sistemi içine girdi, bu süreçte Hatay bocalarken kaleye şut çekmeye cesareti olan taraf kazandı diyebiliriz. Sahada yavaştan kıpırdanmaya başlayan Hatay öyle bir gol yedi ki bir daha adım atmaya cesaret edemediler.

Defanstan Türker Toptaş'ın ilginç bir pozisyonda 35 metreden yaptığı aşırtma vuruşa Hatay kalecisi Ali Türkan sadece bakmakla yetinince uzansa tutabileceği top ağlara gitti ve 6 puanlık maçın galibi Tepecik oldu.

Hatay'ın esas sorunu devamlılık, Tepecik'in ise ileri hattının etkisizliği gibi geldi. İlk devrede bilhassa ilk otuz dakikadaki oyununu en azından yetmiş dakikaya yayabilseydi ve ileri hat biraz cesur olsaydı Hatay'ın maçtan alacağı bir puan bile üzülmesine yol açardı.

Tepecik ise ileride sıfır bile değil, eksilerle oynuyor. En sonunda defanstan adam gelip "Sizin yapacağınız işin" diyerek topun dibine giriyor da üç puan alabiliyorlar... Ara transferde bir tane forvet alsa bu takım uçar gibi ama bilemedim.

Bir paragraf da Hatay taraftarına, maç öncesi iki takımı tribüne çağırmalarından 31. dakika şovlarına kadar on numara bir performans sergilediler. Umarım mutlu olurlar, maç sonrası beni kilometrelerce öteye araçla götürmeleri de çok kibar bir jestti, varolsunlar.















4 yorum:

  1. tepecikspor ikinci dönem de esenyurtta oynayacak.. ben de takip ediyorum stad evime çok yakındı.. hemen hemen her iç saha maçına gitmeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dün açıklama yapıldı, maç öncesi "Bu statta son maçımız" diye bas bas bağıran bir yönetim vardı... Onlara istinaden not düşmüştüm.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. İş seçimi, iş-hepsi çok kişisel. Örneğin, ofis işini hiç sevmedim, bu yüzden internet üzerinden para kazanmak ve bu bilgiyi sağlamada bana yardımcı olmak zorunda kaldım. https://topbrokers.com/tr/cryptocurrency-charts/btc-usd bu site

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...