4 Aralık 2012 Salı

2. ve 3. Lig'de Haftanın Panoraması



HAFTANIN MAÇI: İNEGÖLSPOR-YENİ MALATYASPOR
Geçtiğimiz sezon 3. Lig 1. Grup’ta lider olarak doğrudan 2. Lig’e yükselen İnegölspor, teknik direktörünü ve takımın beş futbolcusunu Erzurum BŞB’ye yollamasına rağmen İkinci Lig’e tutunmuş ve istikrarlı sonuçlar almaya başlamıştı. Bu hafta oynadıkları Yeni Malatya maçında istikrarları zirve yaptı ve 1-0 geri düştükleri maça önce denge getirdiler, akabinde teknik direktör Mehmet Bulut’un oyuna soktuğu Mümin Aysever’le son dakikalarda skoru belirleyerek maçtan 2-1 galip ayrıldılar. Bu sonuçla Bursa temsilcisi, 2. Lig Beyaz Grup’ta haftayı lider kapattı.
HAFTANIN TAKIMI: HATAYSPOR                      
Geçtiğimiz hafta namağlup ünvanını Bandırma karşısında kaybeden lider Polatlı Bugsaş’ı ağırlayan Hatayspor, öne geçtiği maçta 80. dakikada yediği golle bir puana razı gelse de bu sonuç Hatayspor’un 13. maçta aldığı sekizinci beraberliğe işaret ediyordu. Grubun en dirençli oyununu oynayan lider karşısında galibiyeti elinden kaçıran taraf olan Hatayspor, halen 2. Lig’de 34 takım arasında namağlup tek takım olma ünvanını koruyor.
HAFTANIN OYUNCUSU: MURAT KÜRÜM (Diyarbakırspor)
Ligdeki ikinci galibiyetini puansız Mardinspor karşısındaki 5-0’lık galibiyetle alan Güneydoğu temsilcisinde maça damgasını dört gol birden atan Murat Kürüm vurdu. 1992 doğumlu Murat, geçtiğimiz sezon 2. Lig’de toplam beş gol atmışken bu sezon 4-2’lik Yozgat galibiyetiyle ilk golünü kaydetmişti. Mardin maçında attığı dört golle geçen sezonki istatistiğini şimdiden yakalayan Murat’ın iki sezonda gol attığı maçlarda Diyarbakır sadece iki kez kaybetti.  Aynı zamanda genç futbolcu Mardin maçındaki dört golüyle 2012-2013 Sezonu’nda bir maçta en çok golü atan futbolcu olmayı başardı.
HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: ALPER AVCI (Bandırmaspor)
Fuat Yaman’ın sürpriz ayrılığından sonra göreve gelen Alper Avcı, dördüncü maçında da mağlubiyet görmedi. Ünyespor karşısında aldığı 1-0’lık galibiyet, göreve geldikten sonra aldığı üçüncü galibiyet olurken bu gidişat Bandırmaspor’un 2. Lig Kırmızı Grup’taki yükselişini perçinledi ve geçtiğimiz hafta namağlup ünvanlarına son verdikleri lider Bugsaş’ı üç puan geriden takibi sürdürdüler.
SATIRBAŞLARI
Derbi Haftası
2. Lig Kırmızı Grup’ta İstanbul Güngören-Tepecikspor ve Pendikspor-Sarıyer derbileri oynandı. Tepecik ve Pendik, 2-0’lık skorlarla rakiplerini dize getirirken maçların en ilginç portresi Tepecik’ten geldi. Skor 1-0’ken oyuna giren Günay Şakar oyunda kaldığı 30 dakikaya bir gol, iki sarı kart sığdırarak uzatma dakikalarında oyun dışı kalmayı başardı.
Ezeli Rekabette 30. Randevu
2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan ve 5-0 ev sahibi takım lehine biten Fethiyespor-Turgutlu maçının başka bir anlamı vardı. Turgutluspor, halen profesyonel liglerde Fethiyespor’un en çok karşılaştığı rakip. Bu hafta oynanan müsabaka, iki ekibin arasındaki 30. randevuydu. Fethiyespor rekabetteki 14. galibiyetini alırken rakibine attığı gol sayısını ise 42’ye yükseltmeyi başardı.
Beylerbeyi Patladı
Sezon başından beri aldığı kötü sonuçlarla ligin dibine doğru yol alan Beylerbeyi, 3. Lig’e beklenilenden çok daha iyi bir giriş yaparak 14 puan toplamış olan Kocaelispor’a karşı aldığı 4-0’lık galibiyetle puanını 14’e yükselterek grubun alt sıralarını karıştırdı. Beylerbeyi’nin aldığı bu galibiyetle 3. Lig 3. Grup’ta 14 puanlı takım sayısı üçe yükselirken, 13’er puanlı Arsin ve Yozgat ile 10 puanlı Elazığ Belediye sondan üçüncü sırayı almamak için kıyasıya mücadeleyi sürdüreceğe benziyor.

soL Gazetesi - 04.12.2012

1 yorum:

  1. Bahis yapacağınız maçları seçeceğiniz bir site bulmak artık sizin için çok önemli. Bence bu site https://canliskor.biz.tr olabilir. Birkaç yıldır kullanıyorum. Bazen orada tahminler alıyorum ve bazen istatistikleri kendim analiz ediyorum.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...