3 Aralık 2012 Pazartesi

Diyarbakırspor'da Birleşme Çabası




Sezon öncesi, Diyarbakırspor’un kapatılması ve belediye takımının bünyesine katılması için başta Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir olmak üzere kentin ileri gelenlerinin yaptığı çalışmalar başarısız olmuştu. 
Diyarbakırspor yönetiminin ligin başlamasından kısa bir süre geçtikten sonra kulübü kayyuma devretmesi ve kayyum tarafından atanan adayların da görevi devretmesi kulübü belirsizlikler deryasına sürüklemişti.

Bu süreçte Diyarbakır BŞB’nin yönetimi de değişmiş ve sezona farklı bir yönetimle girmişti. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır BŞB başkanı Metin Kılavuz, yerel basına yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın Üçüncü Lig’de sadece iki takımının olmasını, tüm Güneydoğu bölgesinin ise 6 takımla temsil edilmesini ekonomik gelişmişlik farkının spordaki izdüşümü olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Takımların tesisleşme ve özkaynak yaratma çalışmaları yapmasının kulüplerin gelecekleri açısından yürütülebilir bir politika olduğunu da vurgulayan Kılavuz’un son sözleri ise Diyarbakırlı taraftarların heyecanını arttıracak cinstendi.

Diyarbakırspor’un tüzel yönetiminin devamına saygı duydukları için kendi kulüplerinin adını “Diyarbekirspor” yapmadıklarını belirten Metin Kılavuz, Diyarbakırspor hakkında devam eden yolsuzluk davasının bitmesiyle birlikte kulüplerin birleşmesi için her türlü girişimi yapacaklarının altını çizdi.

Diyarbakır BŞB, halen 13 maçta topladığı 37 puanla Üçüncü Lig 1. Grup’ta liderken; Diyarbakırspor ise Üçüncü Lig 3. Grup’ta 2 puanla sondan ikinci sırada yer alıyor.

soL Gazetesi - 03.12.2012

2 yorum:

  1. Eğer bu birleşme gerçekleşirse Diyarbakır bir Adana , Göztepe gibi bir anda eski günlerine dönme şansı yüksek. Birde Turhan hoca bu projede başrol üstlenirse oynattığı genç ve yerli futbolcularla kısa sürede başarıya ulaşması sonucu milli takımlar için yeni yetenekler kazanmış oluruz. Temennimiz kötü politikaların tekrardan kulübe bulaştırılmaması.

    YanıtlaSil
  2. Diyarbakırsopr'un son olarak Süper Lig'den düştüğü günü çok iyi hatırlıyorum. Diyarbakırspor küme düşmüş GS ise, şampiyon olmuştu. Diyarbakırspor'un küme düşmüş olması kimsenin umurunda değildi ve bütün şehir GS'nin şampiyonluğunu kutluyordu. Yani Diyarbakır halkı o günden itibaren Diyarbakırspor'u yok saymıştı zaten. Sadece Diyarbakır değil ülke genelinde bu zehniyet devam ettiği sürece bu tür haberleri bizler çok sık göreceğiz.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...