22 Aralık 2012 Cumartesi

"Darülfünun" | İstanbul Üni. - Ceyhan Belediye (maç öncesi)


Birkaç haftadır düzenli gittiğim İstanbul Üniversitesi Kadın Basketbol takımının maçlarına dair bir şeyler yazmayı planlıyorum artık. Yazılara sağ sütundaki "Darülfünun" yazısından ulaşabileceksiniz. Bu hafta, bugün, Ceyhan Belediye'yi ağırlıyoruz.

Rakip Ceyhan Belediye'nin son beş maçında sonuçları şöyle: "Ceyhan Belediye 62 - 66 Mersin BŞB", "Ceyhan Belediye 71 - 60 Homend Antalya", "Fenerbahçe 80 - 68 Ceyhan Belediye", "Ceyhan Belediye 85 - 74 TED Koleji" ve "Ceyhan Belediye 70 - 73 Tarsus Belediye". Toplamda 9 maçta beş galibiyeti var.

Deplasmanda oynadığı üç maçından sadece birisini kazanan Ceyhan Belediye'de sayı, ribaund ve blok lideri aynı isim: Carolyn Swords. Maç başına 17.3'lük bir ortalama tutturmuş.

İstanbul Üniversitesi ise son beş haftada Galatasaray'a 69-63 yenildi (kendi sahasında), deplasmanda TED Koleji'ni 72-66'lık bir skorla geçtikten sonra iç sahada Beşiktaş'ı 88-76 yenip, Tarsus Belediye'ye hakemlerin de büyük desteğiyle (!) 64-60 mağlup oldu. Geçtiğimiz hafta Adana Botaş deplasmanından ise 62-59'luk bir mağlubiyetle döndüler.

Maç başına 15.0'lık ortalamasıyla Emine Palazoğlu takımın skor yükünü büyük ölçüde üstlenmiş görünüyor. Irina Osipova ise blok ve ribaund'da lider. Genel olarak baktığımızda hep son periyoda (hatta son saniyelere) kadar taşınan fakat bir türlü finali iyi yapılamayan maçları görüyoruz (Galatasaray maçı da Tarsus maçı da böyleydi) Lider Fenerbahçe'yle arada sadece beş puanlık bir fark var, ikinci Galatasaray'la dört. Biraz vites yükseltilirse neden olmasın?

Maç 22 Aralık 2012 cumartesi, Turgay Atasü Spor Salonu'nda.

1 yorum:

  1. Burada bulabileceğiniz en iyi Maç Bilgileri: https://skorexpress.com ! Bu, çok meşgul olduğunuzda takımınızın skorunu izlemek için en iyi yerdir, ancak çok merak ediyorsunuz!) Öneriyorum

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...