29 Ekim 2012 Pazartesi

Çilingir Eksikliği | Kocaelispor 1 - 1 Arsinspor

İki galibiyet peş peşe alıp neşe dolmuş olan Kocaelispor, tek galibiyetli Arsin'i ağırlarken hava güzeldi; tribünler güzeldi; maçın da güzel olacağı beklentisi vardı. Kötü bir maç mı oldu peki? Haşa! Olabilecek en güzel maçtı, keza Üçüncü Lig'in 90 dakikalık bir özetini izlettirdi bize sahadaki 22 futbolcu.

Arsinspor bu liglerin tecrübelisi. Nasıl oynanacağını, ne yapacağını biliyor. Hedefi de öyle üst sıralar falan değil belli ki. Küme düşmemek onlar için pastanın üzerindeki çilek etkisi yapacak... Oyunları da bunu gösterir nitelikte: Yoğun ve dirençli bir defansif anlayış, ani kontrataklarla gol kovalama ve sürekli kapanma.

Kocaelispor ise şimdiye kadar hep defansın arkasına sarkarak gol bulmuş bir takım olarak zorlandı. Çok zorlandı hem de. Zira bir çilingiri yoktu kilidi açıp noktayı koyacak. Tecrübe edinilirken puan(lar) kaybedilir illa ki. Bu maçta da Kocaelispor şunu tecrübe etti ki; yetmiş dakika boyunca kapanan bir takıma karşı çare üretemiyorlar. Dahası telaş oluyorlar. Bülent Baturman'ın acilen bu hususu çözümlemesi gerekecek yoksa Üçüncü Lig'de alabilecekleri nice ikişer puanı böyle böyle çimlere gömerler...

Kocaelispor alışageldik 4-4-1-1 ile oynarken rakibi Arsinspor da aynı dizilişle sahadaydı. Kocaeli'de kalede Rıza Altıntaş, defans dörtlüsünde Koray, Bartu, Ebubekir ve Serhat, orta sahada Sergen, Emre Akgün, Melih Ahmet ve Sefa Narin; forvet arkasında Sercan ve ileride Doğan oynuyordu.

Arsinspor'da ise kalede Serkan İpek; defans dörtlüsünde Muhammed Ali Şahin, Mehmetcan Köse, Ömer Serbest ve Ahmet Şahbaz; orta sahada Mehmet Tosun, Cemre Civelek, Ali Kemal Başaran ve Mikdat Haliloğlu ile forvet arkasında Gökhan Şanlıtürk, forvette ise Emre Turgut oynuyordu.

Kocaelispor maça iyi başladı, 10. dakikada golünü de attı. Sol kanattan yapılan bindirme neticesinde Sercan Uslu ortayı açtı, arka direkte bomboş kalan Sefa Narin topa gelişine bir vuruş yaptı ve vuruşu rakip futbolcudan da sekerek kaleciyi şaşırtıp ağlara gitti. Golden sonra Arsin şaşkına döndü diyebiliriz, bocaladılar ve bir nebze dağıldılar ancak Kocaelispor'un ileri hattı gününde değildi ve bulunan fırsatları da hiç değerlendiremediler.

Arsinspor ise bu süreçte dinlenerek oynamayı tercih etti ki bu durum ikinci devrede skoru değiştirmeye yönelik hamle yapacaklarına dalaletti. Ancak bu süreci bozan tek bir oyuncu vardı: Teknik oyunuyla takdir kazansa da tribüne oynayan Gökhan Şanlıtürk. Her kornerde kale arkasına sataşan Gökhan, ikinci devre korkulanı gerçekleştirdi...

İkinci devreye iki takım da uyuyarak başladı. Öyle ki tribünler bile maçın başladığını başlama vuruşundan bir iki dakika sonra fark etti! İşin fenası futbolcular da öyleydi! Kocaeli'de günün ayakta kalabilen tek ismi kaleci Rıza'ydı. Net dört-beş pozisyonda bireysel sezgileri ve yeteneklerini konuşturarak rakibe kalesini kapatan 90 doğumlu yetenek; Cemre Civelek'in 61. dakikada uzaktan yaptığı vuruşta ise ufak bir konsantrasyon kaybı yaşamasının bedelini ödedi ancak pozisyonun tek sorumlusu o değildi zira Cemre'nin menzilinde en az üç Kocaelisporlu futbolcu vardı, hiçbirisi topa hamle yapamadı...

Golden sonra ise korkulan oldu ve Gölcük doğumlu Gökhan Şanlıtürk iki sezondur tribünün en çok dolduğu maçta gol sonrası tüm takımı tutup maraton tribünün önüne götürerek gol sevinci yaşama gafletine girdi. Sonradan sahaya iki kişi daldı, birisini polisler zor zapt edebildi... Arsinspor'un "şaşkın"(!) futbolcuları ise tırıs tırıs orta sahaya döndüler, yakışmadı.

Sonrasında kalan sürede Arsinspor sadece kapandı. Ama iyi kapandı. Doğan Karakuş'un isteksiz oyunu da skorun değişmemesinde büyük pay sahibiydi, keza Bülent Baturman'ın -bence- yaptığı yanlış oyuncu değişiklikleri de skora etki etmekten çok uzak hamlelerdi!

Netice olarak Arsinspor istediği bir puanı alıp gitmeyi başardı çünkü oyunda yaptığı hamleler hep bu doğrultudaydı. Üçüncü Lig'deki 57 takımın nereden baksanız 45'i böyle oynuyor, ki bir yerde mantıklı sayılabilir, insanın haddini bilmesi güzeldir. Arsin'de 10 numara Gökhan haricinde oyunu çirkinleştiren bir oyuncu da bulunmadığı için takdir edilesi bir yaklaşımdı.

Kocaelispor ise tecrübesiz, üç galibiyet ve toplamda 11 puan toplamış bir takım olmasına karşın hala tecrübesiz. (Doğal olarak) Arsin'in yaptığını yapabildikleri gün Üçüncü Lig'i çözerler ama şu da bir gerçek ki, önde olup da skora yatmaya başladıkları gün yetersizliklerini de kabul etmiş olurlar ve bu durum da yeşil siyahlıları ilelebet Üçüncü Lig'e zımbalar. Yapmasınlar.

Hakem Burak Cem Tahiroğlu ilk devre çok adil bir yönetim göstermesine karşın ikinci devre kağıt helva misali dağılıverdi ve tutarsız yaklaşımlar sergiledi. Arsin'in bazı faul ve kartlarını görmezden geldi, atakları rahatça kesti, hele hele golü tribüne koşup kutlayanlara kart vermeyerek gerçek bir skandala imza attı benim nezdimde. Yine de kötü niyetli birisi olmadığı izlenimine kapıldım, kokartını utandırmasa bari.




gol sonrası tribüne koşan Kocaelispor


Gol sonrası tribüne (!) koşan Arsinsporlular ve ufak çapta olaylar.



1 yorum:

  1. Sonra buraya gel https://topbrokers.com/tr/ecn-forex-brokers ve kazanç seçenekleri hakkında okuyun, birçok seçenek var ve gerçek kazanç var. Ben çok şanslı bir iş, ve bu site çağrılabilir güvenilir ve değerli dikkat isteyenler daha fazla bilmek

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...