25 Ekim 2012 Perşembe

Bayram | Kocaelispor 3 - 0 Yimpaş Yozgatspor

Belediye takımlarının, sponsor destekli köklü ve Üçüncü Lig'de tecrübelenmiş ekiplerin arasında bir güneş gibi parlıyor yeşil siyah Kocaelispor. Son iç saha maçında (Gümüşhanespor) pek beğenmemiştim, kaldı ki o maçta bence oyuncular da kendilerini beğenmemiştir. Ancak o maçtaki eksiklikler [kadro bazında] giderilmiş bir şekilde, A2 takviyeli bir Kocaelispor vardı sahada.

Yimpaş Yozgat ve Kocaelispor sahaya santra için dizildiğinde zannedersem çoğu taraftar aynı şeyi düşündü. Yozgat ekibinin kalıplı, iyi fizikli ve iri yarı haline bakıp; sahaya dizilmiş Kocaelisporlu çocuklara göz ucuyla, (belki de korkarak) baktı.

Zira deplasman ekibinin fiziği gerçekten çok iyiydi. Bilhassa 10 numarayı giyen Abdullah Özpınar, 52 numara Muhammed Kurt, defansta Cemal Işık iyi fizikli oyunculardı ancak maç başlayınca bu durumun tam tersi bir hadiseye denk geldik...


Kocaelispor, farklı bir defansla sahadaydı. A2'den getirilen oyuncuların kadroya direkt monte edilmesi ilgi çekici ve merak cezbedici bir durumdu. Bunun haricinde, Sercan Uslu'nun forvet arkasına konulması; Sefa Narin'in kanada çekilmesi de dikkat çekiyordu.

İlk yarıda rakibin gördüğü sürpriz kırmızı kart sonucu iki takım da yeniden bir oyun düzeni şekillendirmeye çalıştı ve ilk 45 dakika su gibi akıp gitti. İkinci yarıda ise oyunu Kocaelispor domine etti diyebiliriz rahatlıkla.

Henüz 52. dakikada, bence sol bekte değil; kanatta oynaması gereken Ebubekir Şentürk'ün ileri çıkıp yaptığı ortada 1.60 boydaki Emre Akgün'ün kafa vuruşu yeşil siyahlıları 1-0 öne geçiriyordu... Sonrasında Yozgat'ın silkinerek atak geliştirme çabaları ya defanstan ya da gerçekten harika bir maç çıkaran Rıza Altıntaş'tan dönüyordu...

80. dakikada, maç boyunca çok koşup çok mücadele etmiş olan Doğan Karakuş'un ceza alanı içinde müsait pozisyondaki Yolcu Mansız'a (bir diğer A2 ürünü) çıkarttığı pasında Yolcu'nun vuruşunda kaleciden seken topu Sefa Narin ağlara göndererek takım oyununun anlamını vurguluyordu.

Maçın son saniyelerinde ise oyuna sonradan giren ve bir önceki maçta Çorum Belediyespor'a da golü olan Aykut Öngel uzun pasta topla buluştu, topu sürerek ceza alanı içine girdi ve kalecinin solundan topu ağlara göndererek skoru ilan etti.

Kocaelispor'da düzelme var. Hem kadro, hem oyun bazında... Eski, sudan çıkmış balığa dönmüş gibi sahada haybeye enerji harcayan on bir çocuk yok artık. Oturaklı, ne istediğini bilen ve onu elde etmeye gücü de yeten; peş peşe on pas yapabilen, oyunu kontrol altına alabilen ve rakibe çalım atacak; bacak arası top yollayacak; sağa atıp soldan geçecek kadar kendisine güvenen çocuklar var... Sanıyorum İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda Yozgat maçı bir dönüm maçı oldu...


Yozgat'ın bu maçtaki mağlubiyetini sadece Ersen'in kırmızı kartına bağlamamız Kocaelispor'un oyununa hakaret olacaktır. Yozgat'ın yenilgisinin ana sebebi B Planı Eksikliği'ydi. Kırmızı kart gördüler ve oyunu adeta rakibe teslim ettiler.

Skor 2-0 olana dek bir nebze oyuna tutunmaya çalışan, eksik oynadığının farkında olup fazla açılmadan oynamaya gayret eden bir takım vardı sahada ancak ikinci gol de geldikten sonra Abdullah Özpınar hariç sahada ayakta durma direnci olan oyuncu kalmamıştı. Hele hele maç 0-0'ken aslan kesilen defans hattının mecali bile yoktu yürümeye. Kaleci Koray Tetik vasatı aşamadı, zaten kendisi Kırıkkale'deyken de ligin en çok gol yiyen üçüncü kalecisiydi...

Hakem Hasan Avcı ve yan hakemler zorlu geçebilecek bir maçı kolaylaştırdılar. Net kararlar alıp bunları uygulamada çekince duymayan genç hakemler; şahsen bu sene izlediğim en iyi Üçüncü Lig hakem kadrosuydu. Bir pozisyonu anlatmam bunda yeterli olacaktır diye umuyorum: Maç yanılmıyorsam 1-0'ken sağ taraftaki yan hakem bir atakta ofsayt bayrağı kaldırdı; birkaç saniye sonra topu inatla sürmeye çalışan Yimpaş Yozgatlı sporcuyu Kocaeli defansından birisi (Bartu olabilir) pozisyon icabı yere düşürdü ve penaltı kararı verildi. Ancak ev sahibi takımın itirazları neticesinde Hasan Avcı verdiği penaltı kararını değiştirerek ofsayta hükmetti... (Doğru anladıysam tabii)





*Kocaelispor'un ilk golü


* Net olmamakla beraber, ikinci golü


* İkinci gol sevinci


* Üçüncü gol


* Son golün sevinci




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...