25 Ekim 2012 Perşembe

Çarşamba Maçlarının Panoraması

Haftanın Maçı : Kahramanmaraş Belediye-Darıca Gençlerbirliği

Üst sıraları kovalayan iki takımın maçı beklendiği üzere bol gollü ve çekişmeli geçti. Beş haftadır gol yemeyen Darıca Gençlerbirliği 2-0 öne geçmişken ilk yarı neticesi, ev sahibi ekibin 3-2’lik üstünlüğü oldu. Ancak ikinci devre deplasman ekibi, Galatasaray alt yapısı çıkışlı oyuncusu Halil İbrahim Yüksel’in ayağından bulduğu iki golle maçtan 4-3 galip ayrıldı.

Haftanın Takımı : Fatih Karagümrük                

Uzun süredir mücadele ettiği amatör kümeden geçtiğimiz sezon muazzam bir performansla profesyonel liglere dönen Karagümrük, kaybettiği yılların acısını çıkarmak için oynuyora benziyor. Pazar günü kendi sahasında uzatmalarda yediği golle Tekirova Belediyespor’la 3-3 berabere kalan İstanbul ekibi, çarşamba maçlarında deplasmanda oynadığı Kastamonuspor karşısında işi sıkı tuttu ve üç puanı 3-0’la almayı başardı.

Haftanın Oyuncusu : Gökhan Günaydın (Kayseri Şekerspor)

Gençlerbirliği alt yapısı çıkışlı 27 yaşındaki Gökhan Günaydın, geçtiğimiz sezon formasını terlettiği ve sezon boyunca üç de gol kaydettiği Siirtspor karşısında kaydettiği 2 golle 2-0’lık galibiyette doğrudan pay sahibi oldu. Bu sezon lige yükselen Kayseri temsilcisinin peş peşe üçüncü galibiyetini elde ettiğini de belirtelim.

Haftanın Teknik Direktörü : Nihat Balan (Belediye Bingölspor)

Üçüncü Lig İkinci Grup’ta zirve mücadelesi veren doğu ekibi, orta sıralarda seyreyleyen ve bu sezon iç sahada oynadığı maçlarda mağlubiyeti olmayan rakibi Bursa Nilüfer karşısında zorlanırken teknik direktör Nihat Balan ikinci devre yaptığı değişikliklerle kayıp hanesine yazılabilecek iki puanı kendi tabelasına yazdırmayı; dahası peş peşe dördüncü maçından da gol yemeden ayrılmayı başardı. Aynı zamanda Bingöl temsilcisi şimdiye kadar oynadığı sekiz maçın dördünde ikinci devrede attığı gollerle galip gelmeyi bildi.

Satırbaşları

Gebze’de Polis Terörü

Üçüncü Lig İkinci Grup’ta en çok golü atmasına karşın grup sonuncusu olan Gebzespor evinde ağırladığı Hacettepe’ye 4-3 yenilirken çekişmeli geçen maçtan çok polis ve deplasman ekibinin kalecisi konuşuldu. Hacettepe’nin iki kez öne geçmesine rağmen Gebze’nin 10 kişi kaldıktan sonra durumu 3-3’e getirmesi, akabinde dokuz kişi kalmaları ve uzatma dakikalarında karambol pozisyonda golü bulan Hacettepe ekibinden kaleci Mert Göktepe’nin tribünlere koşarak el hareketi çekmesi sonucu sahaya giren tek bir taraftar önce kaleciyi, sonra da hakemi kovaladı.  Polisin taraftara karşı orantısız güç kullandığı söylentileri de, pek şaşırtıcı gelmiyor…

“Kırmızı”

Üçüncü Lig’de çarşamba maçlarına bir renk adı vermemiz gerekirse bunun adı “kırmızı” olurdu. Zira oynanan maçlarda on yedi kırmızı kart çıkartıldı. Diyarbakırspor 3, Gebzespor ve Ümraniyespor ikişer kırmızı kartla en agresif takımların arasına girdiler. Kadro sıkıntısı olmasına karşın oynadığı son iki resmi maçta beş kırmızı kart gören Diyarbakırspor sezonu sahaya 11 futbolcu çıkartamadan tamamlayacağa benziyor.

Yıllar Sonra Gelen Seri

Kocaelispor, en son 15 Aralık 2010’da Sakaryaspor’u 2-0 ve 16 Ocak 2011’de Şanlıurfaspor’u 2-1 yenerek peş peşe iki maç kazanabilmişti; o günden beri yüzü gülmeyen yeşil siyahlılar pazar günkü Çorum Belediye galibiyetinden sonra çarşamba günü de Yimpaş Yozgat’ı 3-0 mağlup ederek sponsorlu ve belediye destekli takımların hegemonyasındaki Üçüncü Lig’de elmas gibi parlamaya başladı.

Sekiz Dakikada Galibiyet

Yapılan oyuncu değişiklikleriyle dönen maçların sık sık sükseli galibiyetlerden rol çaldığı Üçüncü Lig’de benzeri bir hadise Karadeniz’de gerçekleşti. Lige istediği gibi başlayamayan ve sıkıntılı bir sürece giren Trabzon Kanuni; kendi sahasında ağırladığı ligin yeni takımlarından Silivrispor’a karşı, 82. dakikada oyuna giren Tolga Topal’ın doksanıncı dakikada bulduğu golle üç puanı cebine koydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...