7 Ekim 2012 Pazar

Azmin Üç Golü | İstanbulspor 1 - 3 Orhangazispor

Üçüncü Lig ve Bölgesel Amatör Lig'in pek çok ortak noktası var; bunların en belirgin olanları ise maçların her sonuca gebe oluşu ve çoğu maçın hakem hatalarıyla katledilmesi. 3. Lig 1. Grup beşinci hafta müsabakasında, Bahçelievler İl Özel İdare Stadyumu'nda bu noktalar çok göze çarpıyordu.

İki takım da ilk dört haftada dokuzar puan toplamış, Orhangazi geçtiğimiz hafta lider Diyarbakır'a 1-0 yenilmiş; İstanbulspor gol yollarında dolu dizgin... Böyle bir ortamda başlayan maç beklenildiği üzere karşılıklı gollerle geçti ancak son dakikalar işin rengini fazlasıyla değiştirdi...


Bursa doğumlu iki teknik direktörün mücadelesi, azimli ve oyunu iyi okuyan Sedat Özbağ'ın lehine bitti.



İstanbulspor'da bilhassa ilk devre hücum bazlı sıkıntılar dikkat çekti. İleride çoğalamayan, pas yapamayan ancak bütün bu eksiklerine rağmen zaman zaman rakip kaleye yüklenen bir sarı siyahlı takım izledik. Bek Tevfik ve stoper Müslüm çok dikkat çekici bir oyun oynadılar. Tevfik, rakip mevkidaşı Niyazi'nin aksine pek ileri çıkmadı ilk devre ancak ikinci yarı hayret edici bir süratlikle rakip yarı sahayı defalarca birbirine kattıysa da skor bazlı bir katkı sağlayamadı. Yine de sürati düşünülürse ileriki süreçte bekten kanada kaydırılması mantıklı bir hamle olacaktır gibi görünüyor.

İstanbul'un hücumdaki etkisizliği teknik direktörlerinin de dikkatini çekmiş olacak ki ikinci devre orta sahanın ortasındaki Tolga'yı ve forvetteki Hamit'i çıkarttı. İkinci devre çok da farklı bir İstanbulspor izlemedik lakin ilk paragrafta da değindiğim gibi Tevfik'in ileri çıkışları çok başarılı oldukça rakip yarı alanda çoğalabilen, bununla beraber ani kontralara da fazlasıyla müsait bir İstanbulspor vardı ki son dakikalarda kağıt helva gibi dağılmaları da bundan olsa gerek.


Zaman ne kadar da hızlı geçiyor... Yıllar evvel Mustafa Can Cap Ankaraspor alt yapısındayken Facebook'ta "Aykut Hoca Can Cap'ı as takıma al" diye bir grup kurmuştu. Şimdi Orhangazi'nin en güçlü stoperi konumunda...

Heyhat, Orhangazi süratli ve fiziken güçlü oyunculardan kurulu bir takım. Can Cap kadar en az altı güçlü futbolcuları daha var, ki bu da Diyarbakır BŞB'yi nasıl bu kadar iyi zorladıklarını kanıtlar nitelikte. Konsantrasyon had safhada! Ki bu da zaman zaman çok basit hatalara neden olabiliyor. Hakemin süzemediği (birisi penaltı olan) beş el pozisyonları vardı misal, ayrıyetten hücuma çıkarken veya geriden oyun kuracakken de çok basit pas hataları yapabiliyorlar. İstanbulspor karşısındaki galibiyetlerini iki şeye borçlular: Birincisi dirençli olmalarına, ikincisi rakibin konsantrasyon kaybına.

Attıkları ilk gol mesela, henüz beşinci dakikada kaptan Mustafa'nın uzaktan vuruşunda kaleci Serdar topun sekebileceğini hesap etmedi, önünden seken topta deplasman ekibi 1-0 öne geçti. Akabinde, oyun kuramayan ve pas yapamayan bir İstanbulspor, 14. dakikada Zafer'in kaleye çarprazdan kullandığı frikikte arka direkte boşta kalan Muhammet'in seken topa yaptığı şık vuruşla durumu eşitledi.

Sonrasında boşluğa düşen Orhangazi, sık sık pozisyon verdi. Ancak pozisyona girmeyi de başardı. Girdiği pozisyonlarda büyük tehlikeler yaratan Bursa ekibi, en ciddi pozisyonu verdiğinde dakikalar 63'ü gösteriyordu. Korneri paslaşarak kullanan İstanbulspor'da yapılan ortayı kalecinin hemen önünde yükselen Aytaç Erman daha müsait bir pozisyon bulamayacağı aşikar bir halde, topu kalecinin üzerine nişanlayıverdi kafa vuruşuyla...

Sonrasında rakip kaleyi iyice ablukaya alan sarı siyahlıları ise hakemin süzemediği el pozisyonları ve Orhangazi'nin başarılı oyuncu değişiklikleri yıktı. Yağızhan Biber oyuna girdi, kaleye doğru bir koşu yaptı ve takım arkadaşının iki kişinin arasından yaptığı ve kaleciden seken vuruşu tek dokunuşuyla ağlara yolladı. Topa değdiği ilk pozisyonu gol olan 1992 doğumlu bu futbolcunun attığı ilk resmi goldü aynı zamanda.

İyice ambeleye dönen İstanbulspor müdafaa hattına son darbeyi ikinci yarının ortalarında oyuna giren Server Yılmaz vurdu: Kaleciyi ve arkasındaki defansı çalımlayıp bomboş kaleye yolladığı top, skoru belirledi...

Maçı bitirmişken Orhangazi taraftarına dair de birkaç cümle sarf etmeliyiz. Oyunu yönlendirmeyi iyi bilen, takımının arkasında duran ve enerjileri hiç tükenmeyen bu güruhun yüzü gülmeli. İyi hamleler yapmış olduğu belli olan Bursa ekibi taraftarıyla birlikte play off hattının en dişli ekiplerinden birisi olacaktır şüphesiz!














1 yorum:

  1. Hi! I was also sitting here on the Internet in search of reliable information about brokers. I was shocked by how much untruth there is on the Internet. We need to filter this information somehow. Then I decided to turn to site https://topbrokers.com/ and on it I just found real reviews and was able to choose a broker there normally.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...