23 Ekim 2012 Salı

Alt Ligler Artık soL'da!


Bugünden itibaren 2. ve 3. Lig'e dair panorama ve haberlerle soL Gazetesi'nde olacağım.

Bugün çıkan panoramamda ise haftasonunda oynanan 2. ve 3. Lig maçlarına bir bakış attım. Yarın oynanacak olan 3. Lig maçlarının panoramasını da sanıyorum ki cuma günü yayınlayacağız.

-Haftanın Maçı : BERGAMA BELEDİYESPOR-SİİRTSPOR

Sezona beklenenin aksine vasat performanslarla giren iki ekibin gol düellosuna dönen mücadelesinde gülen taraf deplasman takımı oldu. Toplam yedi golün atıldığı maçta önce 2-0 ev sahibi Ege ekibi öne geçti, ikinci devre dört gol birden bulan Siirtspor’a karşı uzatma dakikalarında attığı gol Bergama’ya yetmezken sadece skoru belirledi.

-Haftanın Takımı : KOCAELİSPOR

Üçüncü Lig’e düştüklerinde çoğu otorite tarafından ‘paraşütsüz düşüş’le itham edilen yeşil siyahlı takım; transfer yasağına, -3 puanla lige başlamaya ve yönetim-taraftar uyumsuzluklarına rağmen ilk yedi haftada sekiz puan toplamayı başarırken ikinci galibiyetini de bu hafta Çorum Belediyespor deplasmanında net bir skorla alıp rahatladı.

-Haftanın Teknik Direktörü : ONAT ÇETİN (Sakaryaspor)

Sezona Murat Bölükbaşı’nın teknik patronluğuyla giren Sakaryaspor, galibiyetle tanışamayan teknik direktörün istifa etmesinin akabinde de yönetimin istifasıyla sarsılmış; takımın başına da antrenör Onat Çetin getirilmişti. Onat Çetin yönetimindeki ikinci haftada İstanbul Güngörenspor’u 2-1 mağlup eden Sakaryaspor’da canlanma emareleri görülmeye başlandı.

-Haftanın Oyuncusu : TEKİN ADAR (Gümüşhanespor)

Geçtiğimiz sezon Gümüşhanespor sükseli bir seri yakalayıp play off’a kalırken aslan payı attığı yedi gol ve onu aşkın asistle Tekin Adar’daydı. Sezona sakat giren Tekin, geçtiğimiz hafta Kocaelispor karşısında bir asist yaparak kıpırdanmışken bu hafta da Arsinspor karşısında attığı iki golle 3-2’lik galibiyetin mimarı oldu.

-Satırbaşları               
                        
Bir Devir Sona Ererken…

Zaman zaman devlet erkanının el atmasıyla tartışmalara konu olan, fırtınalar yaratan; son dönemdeki imajıyla adeta devletin ve spor dünyasının üzerinde bir kambur teşkil ettiği hissettirilmeye çalışılan Diyarbakırspor gerekli ederi toplayamadığı için İstanbul’da oynanması planlanan Maltepespor maçına gidemedi, haliyle maça da çıkamadı ve hükmen mağlup oldu. Geçtiğimiz sezon İkinci Lig’de son hafta maçlarıyla küme düşen Diyarbakırspor’un kan kaybı böylece zirveye ulaştı ve Bölgesel Amatör Lig için resmi manada geri sayıma başlandı.

Madalyonun Öbür Yüzü

Bir diğer Diyarbakır ekibi Diyarbakır BŞB ise, Diyarbakırspor’un tam tersi bir tablo çiziyor. 2012-2013 Sezonu’nda oynadığı 9 resmi maçtan da (ikisi Türkiye Kupası, yedisi lig) galip ayrılmayı başaran doğu ekibi halen liglerimizin en çok kazanan takımı konumunda.

Ali Işık’tan “duble gol” Serisi

İlk altı maçta Siirtspor ve Tekirova Belediyespor karşısında attığı ikişer golle sarı siyahlı İstanbulspor’a hayat öpücüğü veren Ali Işık bu hafta da işbaşındaydı. İstanbulspor kendi sahasında oynadığı maçta 1-0 geri düşmüşken 2. devrede birisi penaltıdan olmak üzere attığı iki golle takımını öne geçiren Ali’nin çabaları boşa gitmedi; “İstanbulls” 3-2 kazanmayı başardı.

İkinci Lig’de Beraberlik Haftası

Oynanan toplam 16 maçın dördü Beyaz Grup’tan, beşi ise Kırmızı Grup’tan olmak üzere dokuzu berabere biterken; bu maçların dördünde hiç gol sesi bile çıkmadı, yedisinde ev sahibi takım öne geçmesine rağmen üstünlüğü koruyamadı. İstisna yaratan kulüpler ise Nazilli Belediyespor karşısında öne geçmesine rağmen 2-2’lik beraberlikle yetinen Hatayspor ve yükselişe geçmek için uğraşan Balıkesirspor karşısında üstünlüğünü koruyamayan grup lideri Kızılcahamamspor oldu.

Çekiç Vakası

0-0 biten Eyüpspor-Altay maçına Serhat Akın’ın çekici damga vurdu. Maç sonrasında çıkan bir arbedenin ortasında elindeki çekiçle Eren Aydın’ın babasına ve bazı Eyüpsporlu futbolcuların kafasına vuran Serhat, son olarak da çekicini Ali Cansun’a fırlatırken ilginç ve tehlikeli bir olayın öznesi oluverdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...