13 Ekim 2012 Cumartesi

15 Liralık Rezalet | Kocaelispor 0-2 Gümüşhanespor

Taraftar gelmiyor diyerek dört tribünün üçünün kapatıldığı günlerde de inatla o tribünlere girmiş birisi olarak bugün numaralı tribüne on beş (15) lira vermek içimi acıtmadı değil. Stada gelenler artınca bilet fiyatını körükleyen bir yönetime fazladan bir bilet sattırmış oldum; işin fenası oynanan oyun da (en azından ev sahibi bazında) bu bilet etmezmiş, onu da gördük.


Kocaelispor'un taktiği rakiplerce çözülmüşe benziyor. Gümüşhane, defansı kalabalık ve diri tutarak rakibinin süratini ve beklenmedik pozisyonlarını bıçak gibi kesiverince Kocaelispor için oyun anlayışı adına pek bir şey kalmadı. Halihazırda ilk dakikada (54. saniye) golü de yiyen yeşil siyahlılar adeta geçen yılki bol gollü yenilgilerini deja vu etmeme adına çırpındılar diyebiliriz.

Defansın bütün keşmekeşe rağmen orta halli olduğunu belirtmekte fayda var. Peki Kocaelispor neden kaybetti? İlerideki etkisiz oyunu ve sonuç almayacağı belli olmasına rağmen inat edilen oyun tipi nedeniyle. Misal; Barış Civelek, üç farklı pozisyonda üç kez kafa vuruşu yaptı ve üçü de birbirinden etkisizdi. Bu pozisyonların birisinde bile topu önüne indirip müsait pozisyondaki birisine pas atmayı düşünmedi. Veya, ileriye paslarla çıkmayı düşünüp her pozisyonda rakibin defansına takılan yeşil siyahlılar Doğan'ın uzun boyunu hesap edip kanatlara bir türlü inemedi. Futbol zekası anlamında kat etmeleri gereken çok nokta var.

Kaleci Rıza, bu maçta gerçek anlamda şanssızdı. Çok net dört pozisyonda kalesini gole kapattı, birkaç hatalı çıkış yaptı ancak yediği bilhassa ikinci golde yapacak hiçbir şeyi yoktu...

Kocaelispor bugün belki 54. saniyede gol yemese gerçekten beraberlik koparabilirdi. Ancak iyi teknik direktör ve iyi takım kriz anlarında belli olur. Dingin sularda herkes iyi kaptandır...


Fizik gücü çok yüksek olmamasına karşın hücum gücü bezdirici derecede yüksek bir takım oluşturmuş Yavuz İncedal. Takımın ilk 11'inin dizilişini yazdım ama sürekli mevki değiştiriyorlardı, bir dişlinin çarkları gibi asla sabit durmadan pozisyon kovaladılar. Forvete de yakın oynayan Tekin Adar'ı zaman zaman defansta, en ileri uçtaki Samet Taş'ı zaman zaman kanatlarda gördük. Takım olma adına almaları gereken daha çok yol var ama şu anki halleri bile çok can yakacağa benziyor.

Henüz 54. saniyede, Kocaelispor'un gelişigüzel atağını ileri vurarak savuşturan Gümüşhane defansının yolladığı top rakip defansın arkasına kadar gitti. Bu noktada Samet Taş topla buluştu ve şık bir şekilde defansın arkasına sarktı. Kalesinden açılan Rıza'nın solundan topu sağ çaprazdan ağlara yollayıverdi ve maça 1-0 önde başladılar.

Gümüşhane maç boyunca sol kanadı hiç kullanmadı. Hep sağ kanattan ataklar geliştirdi. Bunda ya rakibi iyi analiz etmiş olmalarının payı vardı, ya da kendi sollarına güvenmiyorlardı. Bence birincisi. Zira sağ kanadı hallaç pamuğu gibi sallayıp attılar.

Defans hattı ve kalecinin gerçek bir uyum içinde olması Gümüşhane'nin işini çok kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz sezon play off'ta Hacettepe'ye defans-kaleci uyumsuzluğu yüzünden yenilip elenmişlerdi. Bu sene öyle bir tablo çizmeyecekler sanırım.

Yılmaz Can Taşkıran, sürati ve her pozisyonda toptan-rakipten korkmadan girişimlerde bulunmasıyla sahanın adeta yıldızıydı. Bir sakatlıktan yeni çıkan Tekin Adar'ın da net pozisyonlarda henüz tam randımanını kazanmamasına karşın sergilediği güzel oyunu dikkat çekti. Samet Taş'ın, skor 2-0 olduktan sonra oyunu çirkinleştirmeden yaptığı zaman geçirme taktiği ise çok profesyonelceydi. Topu kanatlarda ve korner noktasında gizleyebilmek de bir meziyettir...

Gümüşhane'nin ikinci golü ise takım oyunu nasıl oynanır'ın dersi gibiydi.

Maçın bütününde rakip yarı sahada ayak basmadık yer bırakmayan Yılmaz Can Taşkıran, topu sağ kanatta alıp Tekin Adar'a iletti. Tekin, rakibinin sağından atıp solundan geçti ve ceza alanının içinde tekrar topun kontrolünü eline alıp ceza yayı dışındaki Gökhan Karali'ye orta açtı. Gökhan'ın bekletmeden yaptığı vuruş şık bir şekilde, uzak mesafeden, ağlara gitti ve skoru belirledi.

Yine de, Gümüşhane'nin skor 2-0'a ulaştıktan sonra zaman zaman çok uzayan yerde yatışlarını da tasvip etmedim...







dakika 1, gol 1






Asist: Tekin Adar
Gol: Gökhan Karali



2 yorum:

  1. Zaten maçtan bir gün önce Bartu'nun sakatlığı maçın stres içinde geçeceğinin sinyallerini vermişti. İki golde de Birkanın adam yerine topa müdahale yapma çabaları ve sonuç.

    YanıtlaSil
  2. Herkese merhaba, sadece https://topbrokers.com/tr/live-quotes kazanma seçeneği hakkında okuyabileceğiniz bir yer tavsiye ettim, burada her birimiz için gerçekten çok yararlı ve gerekli bilgiler, Eğer okursanız pişman olmayacaksınız

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...