26 Ekim 2013 Cumartesi

Şampiyonluk Şarkısı'nı Kim Besteledi?

Ankara’nın sarı-laci’si Ankaragücü’sü, yıllardan sonra ilk kez “şampiyonluk şarkıları” söylemeye başlarken parlak boyalı, rengarenk tablonun o berrak görüntüsünün ardındaki fırça izlerini iyi sorgulamak gerekiyor.
Ankaragücü sezona İstanbul Güngörenspor’a 1-0 yenilerek başlamasına karşın sonrasında sıraya 6-0’lık Eyüp ve 2-1’lik Diyarbakır BŞB galibiyeti, 1-1’lik Körfez beraberliği; 2-1’lik Nazilli Belediye, 1-0’lık Bugsaş, 2-1’lik Altınordu ve Kızılcahamam galibiyetleriyle yola devam etti. Nihayetinde bugün (26.10.2013) oynadığı maçta taraftarının önünde Pazarspor’u 5-0 gibi sükseli bir skorla mağlup etmeyi başardı.
Bir maç fazlası olmasıyla birlikte en yakın rakibi Bandırmaspor’a dört puan fark atan Ankara’nın 100 yılı aşkın tarihi olan köklü temsilcisi bu yüksek puan reytingine sahip süreç boyunca değişik bir görüntü çizdi.
Diyarbakır BŞB maçında 1-0 öne geçmesine rağmen skorun 1-1’e gelmesine engel olamayan Ankaragücü, Mehmet Çakır’la 60. dakikada bulduğu golle galibiyete ulaşmıştı. Keza 1-1’lik Körfez beraberliğinde de öne geçen taraf sarı lacivertli başkent temsilcisiydi. O maçı çevirmeyi başaramayıp iki puanı çimene gömmüş olan Ankaragücü bir sonraki haftada Nazilli karşısında 2-0 öne geçecekti. 2-1’e gelen maçın son anlarında sıkıntılı bir periyot yaşasa da galibiyetle sahadan ayrılacaktı.
Ankara derbisinde Bugsaş karşısında, “doğuştan Ankaragüçlü” olan golcüsü Levent Kale’nin tek golüyle 67. dakikada skoru belirleyip galip ayrılacaktı Ankaragücü. Güngören mağlubiyeti haricinde ilk kez Altınordu karşısında geri düşmesine rağmen önce Umut Nayir ile skoru eşitleyecek, uzatma dakikalarında Levent Kale’nin golüyle galibiyete uzanacaktı.
Sezonun ikinci Ankara derbisinde grubun güçlü ekiplerinden Kızılcahamam ile gol düellosuna dönen maçta öne geçen Ankaragücü olacak ancak dört dakika sonra skora denklik gelecekti. Uzatma dakikalarında sezonun en formda ismi Levent Kale bir kez daha sahneye çıkacak ve penaltıyla galibiyeti getiren golü atacaktı.
Son haftada ise ligin yeni temsilcilerinden Pazarspor karşısında, geçtiğimiz sezon Pazarspor’u neredeyse tek başına sırtlayan Levent Kale’nin bu kez Ankaragücü adına attığı golle öne geçen sarı lacivertli ekip, ilk devreyi 3-0 önde kapatıp ikinci devre rölantide götürdükleri maçtan 5-0 gibi sükseli bir sonuçla galip ayrılacaktı.
Güzel, özlenen bir tablo. İronik bir şekilde iki yıldır alt yapı oyuncularıyla mücadele eden Ankaragücü’nü, alt yapısından yetişmiş yeni transferi Levent Kale sırtlıyor; tecrübeli oyuncularla genç isimler çok başarılı bir şekilde maçı kotarıyor ve özlenen, “öne geçen” Ankaragücü portresi var. Oynanan oyun çoğu zaman kısır bir görüntüye girse de teknik direktör, eski kaptan, Hayati Soydaş’ın eldeki malzemeyle yaptığı en lezzetli yemek “şampiyonluk” olacak gibi görünüyor.
Ancak bu berrak, rengarenk tablonun arkasında beliren fırça izlerini iyi irdelemek icap ediyor. Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in destekçisi olduğu Başkan Mehmet Yiğiner o kadar büyük bir darboğazdaydı ki, amatör statüden bir takım alıp “borçsuz Ankaragücü” yaratmayı planlıyordu. Gazete arşivlerinde, verdiği demeçler hâlâ sıcaklığını koruyor.
Peki ne oldu? Ankaragücü çekişmesinde Melih Gökçek’e karşı yargıda Gökçek’i yenerek üstünlük sağlayan eski Ankaragücü başkanı Cengiz Topel Yıldırım belediye başkanlığına adaylık fikrini dillendirince Ankaragücü’nün borçları üç günde kapandı, transfer kilidi açıldı ve transferin son gününde nice futbolcuyla anlaşma imzalandı…
Gecekondu tribünü başta olmak üzere çoğu Ankaragüçlünün sevgisini kazanan Cengiz Topel Yıldırım’ın adaylık iddiasını saf dışı bıraktırabilmek için transfer kilidini Melih Gökçek açtırtmıştır diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Net bir kanıtımız -şimdilik- yok ancak bugüne kadar Ankaragücü özne olduğunda Gökçek’in yaptıkları ortadayken, bu “şampiyonluk koşusu”nun mimarı, şayet bu iddia doğruysa, bizzat transfer kilidini açan kişi midir yoksa o kilidi açtırtan Cengiz Topel Yıldırım mıdır; bu da daima bir soru işareti olarak kalacak. Bizim gönlümüzün cevabı belli ama tarih hangisini kabul eder, bu muamma.
Fotospor | 26.10.2013

1 yorum:

  1. Dürüst olmak gerekirse, bu şarkıyı kimin yazdığını bilmiyorum, ama para yoksa ne yapacağımı çok iyi biliyorum. Ne olduğunu bilmek istiyorsanız, dikkatinizi bu https://medyaplatform.com sitesine yönlendirmenizi tavsiye ederim, çünkü burada her zaman finansal sorunları çözmeyi başardım

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...