21 Mayıs 2014 Çarşamba

3. Lig Play Off'ları


       Pazartesi günü oynanan maçla 3. Lig play-off’ları sonlandı ve 2. Lig’e yükselen tüm takımlar belli oldu. Dahası, 3. Lig’e yükselen takımlar da belli oldu ve en azından profesyonel liglerimizin son basamağı için, sezon sonlandı.

       3. Lig 1. Grup’ta İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük, finalde Kahramanmaraş BBSK’yi 3-1 gibi net bir skorla mağlup ederek 2. Lig’e yükseldi. Bildiğiniz üzere, Karagümrük geçtiğimiz sezon 3. Lig’e yükselebilmişti. Yarı finalde İzmir temsilcisi Bergama Belediyespor’u da 2-1’le geçen Fatih Karagümrük, geçtiğimiz sezon play-off yarı finalinde Pazarspor’a elenmişti.

       3. Lig 2. Grup’ta ise yılların Hacettepespor’u 2. Lig’e yeniden dönüş yaptı! Yarı finalde Erzurum BBSK’yi 3-2, finalde ise Batman Petrol’ü 2-0 yenerek 2010-11 sezonunda küme düştüğü 2. Lig’e geri döndü. 2011-12’de finalde Bayrampaşa’ya 2-1 yenilmiş, geçtiğimiz sezonda ise play off’a kalamamıştı.

       3. Lig 3. Grup’ta, sezonu uzun süre lider götürmüş fakat play off’lara sondan giriş yapabilen Menemen Belediyespor play-off’lar neticesinde 2. Lig’e yükselerek İzmir’e kupayı götürdü. Yarı finalde Tuzlaspor’u, finalde ise Yeni Diyarbakırspor’u geçmeyi başaran Menemen Belediyespor artık 2. Lig’de. Eski ismiyle en son 25 yıl önce 2. Lig gören Menemen ilçesi için bayram vakti… Dahası, 2008-09’dan bu yana 3. Lig’de mücadele eden Menemen Belediyespor, play off’lara kaldığı ilk sezonda küme yükselme başarısı göstermiş oldu.

       Play off’tan yükselen takımlar sırasıyla 57, 57 ve 59 puan topladı. Gruplardaki şampiyonlar ise 69 puanlı Ümraniyspor, 65 puanlı Düzyurtspor ve 66 puanlı Keçiörengücü olmuştu.
Play Off’ların Daimi Kaybedenleri

       İstanbulspor: Lider Keçiörengücü’nün üç puan gerisinde ligi kapatan sarı-siyahlılar; yarı finalde Yeni Diyarbakırspor’a 3-2 yenildiler. Geçtiğimiz sezon da yarı finalde Tekirova Belediyespor’a 4-1 mağlup olmuşlardı.

       Batman Petrolspor: Finalde Hacettepe’ye yenilen kırmızı beyazlılar geçtiğimiz sezon da yarı finalde Ümraniyespor’a yenilmişler, bir önceki sezonda da bir puanla play-off’u kaçırmışlardı.

       Kahramanmaraş BBSK: Geçtiğimiz sezon ilk kez 3. Lig’e yükselen ve ayağının tozuyla play-off gören Maraş temsilcisi yarı finalde Darıca’ya yenilmişti. Bu sezon da play off’a kalan Maraş ekibi, finalde yenilmekten kurtulamadı.

Siz Yenisiniz Galiba?

       Tuzlaspor ve Yeni Diyarbakırspor, profesyonel liglerdeki ilk sezonlarında play-off oynama başarısı gösterdiler. Tuzlaspor yarı finalde, Yeni Diyarbakırspor ise finalde Menemen Belediyespor’a yenilerek hızlı yükseliş gösterme şansını kaybetti.

       Afyon temsilcisi Sandıklıspor ise, isim değiştirdiği ilk sezonda play-off oynama şansı yakaladı. Elibol Sandıklıspor adıyla mücadele ettiği sezonda play-off’a kalabilen Afyon ekibi, yarı finalde öne de geçmesine rağmen Batman Petrolspor’a yenilerek 2. Lig hayallerine bu sezonluk nokta koydu.
Play Off Bizi Bozar!

       3 grupta şampiyon olanlar arasından en ilginci şüphesiz profesyonel liglere ilk yükseldiği sezonda 2. Lig’e de yükselebilen Düzyurtspor oldu! Geçtiğimiz sezon BAL’da sadece üç kez mağlup olup 67 puan toplayan Düzyurtspor, bu sezon 3. Lig’de 65 puan toplama başarısını göstererek 2. Lig’e yükseldi.

       Ümraniyespor, 69 puanla şampiyon olurken muhtemelen geçtiğimiz sezon play-off’ta Dardanelspor’a 5-0 gibi ezici bir farkla yenilerek elenmelerinin hıncı vardı akıllarında. Keza 66 puanla şampiyon olan Keçiörengücü de geçtiğimiz sezon Gümüşhane’ye, bir önceki sezon da Kahramanmaraş’a play off yarı finalinde elenmekten ders çıkarmış olmalıydı.

Transfer Merkezi | 21.05.2014

2 yorum:

  1. Sanırım burada spor hayranları var, neden sporu izlediğinizden para kazanmaya çalışmıyorsunuz? İlginizi çekiyorsa, dikkatinizi bu siteye https://para-yatirma.biz.tr 'e çekmenizi öneririm, çünkü burada her zaman para ile ilgili sorunları çözebilirim

    YanıtlaSil
  2. Tüm taraftarlara çok iyi bir yer tavsiye etmek istiyorum, bu sayede her zaman çok iyi para kazanıyorum, eğer ilgileniyorsanız, dikkatinizi bu siteye https://bahis-apk.com çekmenizi tavsiye ederim, çünkü burada her zaman kar elde ediyorum

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...