3 Şubat 2013 Pazar

İsmetpaşa'dan Lider Geçti | Kocaelispor 1 - 0 Darıca Gençlerbirliği

Darıca Gençlerbirliği'ni, Emrespor'u 1-0 yendikleri iç saha maçında izleyip beğenmiştim. Kocaelispor'un da bu sezon hayli maçını izlemiş sayılırım, bu bağlamda rahatça söyleyebilirim ki; belki sahaya koydukları oyunu değil ama oynamaya çalıştıkları stili severim, beğenirim.

Bu hislerle gittim 3. Lig 3. Grup 20. hafta müsabakasına ve belki Kocaelispor açısından evet, beklediğim oyunu aldım ancak Darıca? Rezaletti.

Darıca Gençlerbirliği sahada 4-4-2 dizilişiyle yer almıştı. Kalede Ersin Aydın, defansta Evren Horozal-Erkan Ferin-Sertaç Eren-Ferhat Çoban dörtlüsü, orta sahada Halil İbrahim Yüksel-Yusuf Atay-İbrahim Akdağ-İbrahim Fatih Dilek ve ileri ikilide İbrahim Yılmaz - Galip Ayvaz yer alıyordu.

Evvela deplasman ekibi için şunu söylemem lazım; teknik kapasitesi üst düzey oyunculardan oluşan bir takım! Amenna. Ancak bilhassa İbrahim Akdağ, maç boyunca hakemlere oynayarak itici bir görüntü katıyor bu güzel kadroya ve oyuna. Haliyle hakemlerin ve taraftarın da tepkisini çekiyor!

Defansta hatasız değiller elbette ancak Erkan Ferin ve Sertaç Eren ikilisinin uyumu güzel, ola ki İkinci Lig yolu gözükür bu takıma, aman diyeyim; modaya uyup 15 futbolcu yollayıp 20 futbolcu almasınlar! Kaldı ki takımın en önemli ismi İbrahim Yılmaz zaten kiralık, onun yerini doldurmak da zor olacak! (Bilmeyenlere; İbrahim Yılmaz İBB'den kiralandı. 1994 doğumlu futbolcunun bu sezon 15 golü var.)

Orta sahada ise Yusuf Atay çok çabaladı ancak Kocaelispor defansının gününde oluşundan kaynaklı bir hareketsizlik içine girmek zorunda kaldı. Genel olarak bir durulma vardı grup liderinde, bu yüzden üç puanı da İsmetpaşa çimlerine gömüp gitmek zorunda kaldılar...

Ev sahibine geçmeden maçın hakemine değinmek istiyorum; maçın hakemi Sertan Bakan ilk devrede 1-1 biten Kocaelispor-Altınordu maçının da hakemiydi. O maçta göze çarpan bir hatası yoktu ama bu maçta performansı rezaletti. Takdir haklarını sürekli Darıca'dan yana kullanan, Bartu'nun kafası yarıldığında kafasını yarana kart vermeyip Bartu'nun bandajını bahane edip oyundan çıkarttıran ve beş dakikayı aşkın süre Kocaelispor'u on kişi oynatan, ikinci devreye anlamsızca altı dakika ilave eden bir hakem vardı sahada. Garipsedim. 16 Aralık 2012'den beri maç alamayan (yaklaşık beş hafta oluyor) bir hakemi hem düşme hem kalma hattını ilgilendiren bir maça niye atarsınız ki?

Bir diğer tesadüf; o dönemde Altınordu'dan puan çalıp Darıca'ya liderlik yolu açmıştı Kocaeli, bu hafta ise Darıca'yı yenip Altınordu'ya yol açtı...

Kocaelispor, sezon başından beri alışageldiğimiz 4-4-1-1 ile sahadaydı. Kalede Rıza Altıntaş, defansta Koray Göksu - Ebubekir Şentürk - Taha Bartu Bulut - Serhat Öztürk; orta sahada Sergen Yıldırım - Melih Ahmet Kaçar - Sercan Uslu - Sefa Narin; forvet arkasında Emre Kurtoğlu ve ileri uçta Doğan Karakuş.

Doğan Karakuş'a değinmek lazım! Gözümüzün önünde Türk futbolunun geleceği inşa oluyor adeta! Geçtiğimiz sezon İkinci Lig'de 16 gol atmış olan Doğan, bu sezona formsuz girmişti ancak ikinci devre başladığından beri tüm formsuzluğunu telafi etti ve üç maçta beş gole imza atarak adeta tek başına dört puan topladı! Toplamda ise dokuz gol atan Doğan'ın ligdeki sekiz golünün altısını ikişer ikişer (aynı maçta iki gol) attığını belirtmekte fayda var.

Zaten Kocaelispor'un tek düzgün pozisyonu ve golünde de Doğan'ın imzası vardı. Gittikçe son vuruşlarda kendine güveni artıyor ve tekniği gelişiyor bu çocuğun. Topu aldı, defansı geçti, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu rahatça kalecinin yanından ağlara yuvarladı... Çok net hareketlerle! Dakikalar 41'i gösteriyordu gol geldiğinde...

Kocaelispor'da ilginç bir taktik vardı; yardımcı antrenörü numaralı tribüne yolladılar ve ilk devrede yedek kulübesinin tersinde oynayan defansı öyle kontrol ettiler. Kırk beş dakika boyunca Serhat'a, Ebubekir'e ve diğer neredeyse tüm oyunculara bağıran bir antrenör vardı tribünde; ilginç bir görüntüydü doğrusu...

Defans hattı ise hocalarını mahçup etmedi ve rakibe gerçekten pozisyon dahi vermedi. Sıralamadaki yerine baktığınız zaman kötü bir yerdeler ancak oyunlarını birkaç kez izlerseniz, bu takımın daha iyisini hak ettiğini göreceksiniz.

Emin olun, Kocaeli derbisinde 300'ü bulmayan bir taraftardan çok daha fazlasını hak ediyorlar.








Kocaelispor'un golü; 70 numara, Doğan Karakuş!



Maç sonu sevinç

1 yorum:

  1. İyi günler, sevgili arkadaşlar! Eğer sporu seviyorsanız ve herhangi bir spor müsabakasını kaçırmıyorsanız, dikkatinizi bu siteye çekmenizi tavsiye ederim https://mobilbahis-apk.com , çünkü burada her zaman kar elde ediyorum

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...