21 Mayıs 2014 Çarşamba

3. Lig Play Off'ları


       Pazartesi günü oynanan maçla 3. Lig play-off’ları sonlandı ve 2. Lig’e yükselen tüm takımlar belli oldu. Dahası, 3. Lig’e yükselen takımlar da belli oldu ve en azından profesyonel liglerimizin son basamağı için, sezon sonlandı.

       3. Lig 1. Grup’ta İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük, finalde Kahramanmaraş BBSK’yi 3-1 gibi net bir skorla mağlup ederek 2. Lig’e yükseldi. Bildiğiniz üzere, Karagümrük geçtiğimiz sezon 3. Lig’e yükselebilmişti. Yarı finalde İzmir temsilcisi Bergama Belediyespor’u da 2-1’le geçen Fatih Karagümrük, geçtiğimiz sezon play-off yarı finalinde Pazarspor’a elenmişti.

       3. Lig 2. Grup’ta ise yılların Hacettepespor’u 2. Lig’e yeniden dönüş yaptı! Yarı finalde Erzurum BBSK’yi 3-2, finalde ise Batman Petrol’ü 2-0 yenerek 2010-11 sezonunda küme düştüğü 2. Lig’e geri döndü. 2011-12’de finalde Bayrampaşa’ya 2-1 yenilmiş, geçtiğimiz sezonda ise play off’a kalamamıştı.

       3. Lig 3. Grup’ta, sezonu uzun süre lider götürmüş fakat play off’lara sondan giriş yapabilen Menemen Belediyespor play-off’lar neticesinde 2. Lig’e yükselerek İzmir’e kupayı götürdü. Yarı finalde Tuzlaspor’u, finalde ise Yeni Diyarbakırspor’u geçmeyi başaran Menemen Belediyespor artık 2. Lig’de. Eski ismiyle en son 25 yıl önce 2. Lig gören Menemen ilçesi için bayram vakti… Dahası, 2008-09’dan bu yana 3. Lig’de mücadele eden Menemen Belediyespor, play off’lara kaldığı ilk sezonda küme yükselme başarısı göstermiş oldu.

       Play off’tan yükselen takımlar sırasıyla 57, 57 ve 59 puan topladı. Gruplardaki şampiyonlar ise 69 puanlı Ümraniyspor, 65 puanlı Düzyurtspor ve 66 puanlı Keçiörengücü olmuştu.
Play Off’ların Daimi Kaybedenleri

       İstanbulspor: Lider Keçiörengücü’nün üç puan gerisinde ligi kapatan sarı-siyahlılar; yarı finalde Yeni Diyarbakırspor’a 3-2 yenildiler. Geçtiğimiz sezon da yarı finalde Tekirova Belediyespor’a 4-1 mağlup olmuşlardı.

       Batman Petrolspor: Finalde Hacettepe’ye yenilen kırmızı beyazlılar geçtiğimiz sezon da yarı finalde Ümraniyespor’a yenilmişler, bir önceki sezonda da bir puanla play-off’u kaçırmışlardı.

       Kahramanmaraş BBSK: Geçtiğimiz sezon ilk kez 3. Lig’e yükselen ve ayağının tozuyla play-off gören Maraş temsilcisi yarı finalde Darıca’ya yenilmişti. Bu sezon da play off’a kalan Maraş ekibi, finalde yenilmekten kurtulamadı.

Siz Yenisiniz Galiba?

       Tuzlaspor ve Yeni Diyarbakırspor, profesyonel liglerdeki ilk sezonlarında play-off oynama başarısı gösterdiler. Tuzlaspor yarı finalde, Yeni Diyarbakırspor ise finalde Menemen Belediyespor’a yenilerek hızlı yükseliş gösterme şansını kaybetti.

       Afyon temsilcisi Sandıklıspor ise, isim değiştirdiği ilk sezonda play-off oynama şansı yakaladı. Elibol Sandıklıspor adıyla mücadele ettiği sezonda play-off’a kalabilen Afyon ekibi, yarı finalde öne de geçmesine rağmen Batman Petrolspor’a yenilerek 2. Lig hayallerine bu sezonluk nokta koydu.
Play Off Bizi Bozar!

       3 grupta şampiyon olanlar arasından en ilginci şüphesiz profesyonel liglere ilk yükseldiği sezonda 2. Lig’e de yükselebilen Düzyurtspor oldu! Geçtiğimiz sezon BAL’da sadece üç kez mağlup olup 67 puan toplayan Düzyurtspor, bu sezon 3. Lig’de 65 puan toplama başarısını göstererek 2. Lig’e yükseldi.

       Ümraniyespor, 69 puanla şampiyon olurken muhtemelen geçtiğimiz sezon play-off’ta Dardanelspor’a 5-0 gibi ezici bir farkla yenilerek elenmelerinin hıncı vardı akıllarında. Keza 66 puanla şampiyon olan Keçiörengücü de geçtiğimiz sezon Gümüşhane’ye, bir önceki sezon da Kahramanmaraş’a play off yarı finalinde elenmekten ders çıkarmış olmalıydı.

Transfer Merkezi | 21.05.2014

20 Mayıs 2014 Salı

Play Off

Alt liglerin play off heyecanı, bugün oynanacak olan maçlarla sürecek ama 3. Lig’in play off’ları kısmen bitti ve önce Bergama Belediye’yi, finalde de Kahramanmaraş BBSK’yi mağlup eden Fatih Karagümrük; Erzurum BBSK ve finalde Batman Petrolspor’u mağlup eden Hacettepe 2. Lig’e yükseldi. 3. Grup’taki Yeni Diyarbakırspor-Menemen Belediyespor maçı ise bu yazının yazıldığı gün oynanacaktı; siz okurken sonuçlanmış ve 3. Lig’den yükselen tüm takımlar belli olmuş olacak.
Şampiyonluk derecesinde kıyasıya süren play off mücadelelerinde 2. Lig’de sıradanlık hakim nedense. 3. Lig’deki kadar 3-2’lik, 2-0’lık maçlar yok! Oynanan dört maç da 1-0 bitti. İkisini deplasman ekibi, ikisini ev sahibi ekibi kazandı. Gelelim eşleşmelere…
Kartalspor, Göztepe karşısında 1-0 mağlup oldu kendi sahasında. Yeni Malatya-Hatayspor maçı ise 1-0 sonuçlandı. Bir diğer ev sahibi galibiyeti ise Bandırma-MKE Ankaragücü maçında gözlendi ve son maç da deplasman ekibinin galibiyetiyle sonuçlanan Diyarbakır BŞB-Alanyaspor maçı oldu. Bu maçlardan da sadece Kartal-Göztepe mücadelesinde atılan gol ilk yarıda oldu.
Israrla üst ligi kovaladığını düşünebileceğimiz, sıralama bazında, tek takım Bandırma! 61 puanlı Ban-Ban, kendisinden 10 puan üstte ligi kapatmış olan Ankaragücü’nü yenerken, 58 puanlı Yeni Malatya da 63 puanlı Hatay’ı yenerek bir nebze sürpriz yaptı.
Maçların ikinci ayağı ne olur; finale kim çıkar kestirmek zor. Ancak takımların temkinli oyunlarını bozacağını, hele hele deplasmanda kazanmış olanların kendi sahalarında bir sürprizle karşılaşmalarını  beklemek hayal gibi! Ben, geçtiğimiz hafta yaptığım öngörüyü tekrarlıyorum:
Son bileti almak için oynanacak olan final mücadelesinde, en az favoriler kimse onlar yer alır gibi görünüyor. Aklımda Hatay-Diyarbakır BŞB finali çok yer ediyor ancak futbol bu; ne olur bilinmez!
Istırap dolu bir süreçten geçip, profesyonel liglere yükselebilen Bölgesel Amatör Lig takımları da belli oldu bu arada, onları da unutmamak lazım: Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Etimesgut Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Çine Madranspor, Erzin Belediyespor, İstanbul Halide Edip Adıvar Spor, Çatalcaspor, Niğde Belediyespor ve Tire 1922.
Not: Tüm tarihimizin en büyük “iş kazası” kılıfındaki cinayetinde hayatını kaybeden maden işçilerinin önünde saygıyla eğiliyor, benzerlerinin gerçekleşmeyeceği bir gelecek düşleyebileceğimiz şartların gerçekleştiği bir ülke olabilmemizi diliyorum.
soL Gazetesi | 20.05.2014

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Alanya'da Skandal Karar

1. Lig play off finalinde TFF'nin Samsunspor'a uyguladığı erkek taraftar yasağı halen tartışıladursun, yarın oynanacak olan 2. Lig play off maçları öncesi Alanya İlçe Güvenlik Kurulu bir skandal karara daha imza attı.

İlk maçta Diyarbakır BŞB'yi 1-0 mağlup eden Alanyaspor'a en büyük destek İlçe Güvenlik Kurulu'ndan geldi: Play off ikinci maçında Diyarbakır taraftarı alınmayacak! Gerekçe olarak yaşanabilecek olumsuz bir durumda bölgenin turizm potansiyelinin etkileneceğini gösteren Alanya İlçe Güvenlik Kurulu'na Diyarbakır BŞB yönetiminden de tepki geldi.

Takımlarının, Türkiye liglerinin en centilmen takımı olduğunu belirten yöneticiler kararı art niyetli bulduklarını ifade etti. Diyarbakır BŞB bu sezon ligde sadece ikiz kez kırmızı kart görürken ligi 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 mağlubiyetle kapatmıştı.

18 Mayıs 2014 Pazar

Samsun'un Makus Talihi


Mersin İdman Yurdu, bugün oynadığı ve 2-0 kazandığı play off finali neticesinde Samsunspor'u mağlup ederek Süper Lig'e, bir sezonluk aradan sonra, tekrar "Merhaba" dedi. Bundan üç sezon önce de 1. Lig'i şampiyon bitirip Süper Lig'e çıkmış olan Mersin temsilcisinin o dönemde de en büyük rakibi Samsunspor olmuştu.

2010-2011 sezonu, 58 puanlı Mersin İdman Yurdu kıyasıya bir rekabet ortamında  58 puanlı Samsunspor'un averajla; 57 puanlı Gaziantep BŞB'nin de bir puan önünde ligi tamamlayarak şampiyon oluyor ve Süper Lig'e yükseliyordu. Haliyle, ligi ikinci sırada bitirmiş olan Samsun da Süper Lig'e yükseliyor ancak yükseldiği sezonda geri düşme hüznünü yaşıyordu.

O sezon Samsun'la deplasmanda 1-1 berabere kalan ve kendi sahasında 1-0 mağlup eden Mersin İdman Yurdu lig bitiminde o bir gollü galibiyet sayesinde averajla şampiyon olacaktı. 1-1'lik maçta Şehmus Özer'in, 1-0'lık maçta da Mehmet Polat'ın golleri şampiyonu belirleyecekti.

Bugün ise Güven Varol'un ve sonradan oyuna giren Cem Sultan'ın attığı gollerle Süper Lig'e yükselen Mersin İdman Yurdu, gene kırmızı beyazlılara karşı önde kapatmış oldu mücadelesini.

Canlı Skor Android'de!


En çok takip ettiğim canlı skor sitelerinden birisi olan CanliSkor.com, android uygulamasıyla artık cep telefonuma da dahil oldu.
 Benzerlerinden farklı yönü sadece basketbol ve futbol değil; tenis, voleybol, buz hokeyi, kriket, rugby, Amerikan futbolu ve hatta masa tenisi gibi spor dallarına dahi yer veriyor olması. Toplamda 26 farklı spor dalından canlı skor hizmeti veriyor, inanılır gibi değil!


Farklı spor dallarındaki karşılaşmaları tek ekrandan takip edebiliyor, bildirimle maç sonuçlarından anında haberdar olabiliyoruz, 7 spor dalından canlı maç istatistiği alabiliyoruz ve önemli futbol karşılaşmalarını canlı anlatımla takip edebiliyoruz. Dahası, tabletlerde maç sonuçlarını ve maç ayrıntılarını tek bir ekranda görüntüleyebiliyoruz!

Uygulamayı http://bit.ly/O7QPMu adresinden indirebilir veya Android cihazınızda Google Play üzerinden arama yaparak da uygulamaya ulaşabilirsiniz!
Boyut: 5,7 MB
Sürüm: 1.1.4
Gereken Android sürümü: 2.2 ve üzeri