4 Aralık 2012 Salı

Sahibinden Kelepir Kulüp



Geçtiğimiz sezon play off finaliyle Üçüncü Lig’e çıkarak tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele eden Emrespor’da satış iddiaları başladı. İddiaların odağında bir profesyonel kulüp, bir de eski  milli futbolcu var.

Isparta temsilcisi Emrespor’da maddi sıkıntıların da baş göstermesi, kulüp yönetimini kökten çözüm üretmeye itti. Üçüncü Lig Üçüncü Grup’ta mücadele eden Emrespor satılığa çıkarıldı ve kısa zamanda dört alıcı buldu.

Alıcılardan birisi, eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu. Bir trilyona satışa çıkarılan kulübü almaya hevesli olan Derelioğlu’nun kulüp yönetimine tüm futbolcuların borçlarının kapatılmasını şart olarak sunduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra, kulübü satın alacak olan eski futbolcunun elinde on yedi kişilik bir listenin olduğu ve takımın kadrosunu sıfırdan kuracağı iddia ediliyor. Emrespor’da oynayan futbolcuları endişeye sokan bu iddianın en büyük dayanağı ise Oktay Derelioğlu’nun kulübü satın aldığı takdirde sportif direktör olma isteği.

Futbolcuların borçlarının ödenmesini şart sunması ve elinde transfer listesinin olması, Oktay Derelioğlu’nun olası satın alma işlemini dört hafta sonra başlayacak olan transfer döneminde yapacağına işaret gösteriliyor.
Oktay’ın yanı sıra, geçtiğimiz sezon Üçüncü Lig’de play off neticesinde İkinci Lig bileti alan Kahramanmaraş’ın da Emrespor’u satın alma girişiminin olduğu iddia ediliyor. 

Bilindiği üzere, sezon başında isim hakkını “Faturavizyon” şirketine satarak tam ismini ‘Faturavizyon Kahramanmaraş’ yapmışlardı. Pilot takım olarak bir süredir arayışta bulundukları ifade edilen Akdeniz temsilcisinin, kendilerine yakın olduğu için Isparta’dan satışa çıkarılmış bir kulüple ilgilendiği söyleniyor.

Diğer iki talipli hakkında net bilgi verilmezken, bu taliplilerin de futbol camiasının halen içinde olan kişilerden olduğu yönünde iddialar bulunuyor.

Alper Kaya
(Özel haberdir, kaynak belirtilmeden kullanılamaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...